Part Forana 26/04/2017

Artà habilita na Pati com a equipament per al nou centre de salut

La futura zona sanitària tindrà una àrea d'estacionament de 4.000 m2

M. Barceló
2 min
Zona actual de na Pati on el Govern projectarà el nou centre de salut.

ArtàL'Ajuntament d'Artà ha aprovat en el darrer ple municipal la modificació puntual de les Normes Subsidiàries (NS) per tal que els terrenys municipals de na Pati passin a ser considerats equipament sanitari amb el nou canvi d'ús. Aquesta és la primera passa per aconseguir que el municipi tingui un nou centre de salut, més modern i funcional i més accessible per a la ciutadania. Ara l'Ajuntament ha tramès al departament de Territori del Consell de Mallorca la certificació de l'acord d'aprovació provisional i l'expedient complet per a, si escau, la seva aprovació definitiva. Pel batle, Rafel Gili, "aquesta és una passa important per poder disposar aviat d'un nou centre sanitari".

La Conselleria de Salut del Govern balear havia sol·licitat en diverses ocasions a l'Ajuntament la cessió d'un solar adient per poder bastir-hi un edifici al qual es pogués traslladar l'actual centre de salut Nuredduna, que ara ocupa un edifici que presenta moltes mancances funcionals i que ha quedat obsolet per al servei que requereix la població d'Artà. A més, la ubicació, en un punt del centre antic amb moltes dificultats d'accés, comporta considerables inconvenients pel que fa a la mobilitat viària per accedir-hi, tant per als vehicles d'urgències com per als particulars.

Tot plegat motivà el mes de juny del 2016 l'inici de la tramitació de la modificació de les Normes Subsidiàries. La tramitació ha passat els filtres del departament de Territori i Urbanisme del Consell de Mallorca i de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears i s'ha sotmès al corresponent període d'informació pública abans de ser aprovat pel ple municipal. La finca municipal de na Pati té 8.000 m2, dels quals la meitat seran per a equipament sanitari i els altres 4.000 per a zona d'estacionament.

stats