Part Forana 20/07/2017

Artà col·labora en les despeses d'exhumació de la fossa de Porreres

El municipi té una víctima suposadament assassinada i enterrada al cementeri porrerenc

Ara Balears
1 min
El Govern ha convidat als ajuntaments a fer una aportació de 1.000 euros per cada víctima que se suposa està enterrada a Porreres.

ArtàL'Ajuntament d'Artà ha autoritzat la col·laboració econòmica per cobrir les despeses de la identificació de les víctimes originàries del municipi artanenc –presumptament una– que resultaren de les feines d'exhumació de la fossa comuna de Porreres el mes de novembre de l'any passat. D'aquesta manera, el Consistori dona resposta a la petició de col·laboració formulada per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports a tots aquells ajuntaments que presumiblement tenen algun dels seus veïns entre les víctimes enterrades a la fossa. En el cas d'Artà, en tractar-se d'una persona segons les informacions de què es disposen, s'ha aprovat l'aportació de 1.000 euros, que ja han estan ingressats en el compte corrent de l'entitat que realitza la identificació.

Les tasques d'exhumació de la fossa de Porreres conclogueren amb la localització de 55 cossos, dels quals s'exhumaren 49, segons el Govern. Actualment les feines, duites a terme pels laboratoris d'Aranzadi del País Basc, es troben en la fase de realització de les proves d'ADN. Aquests treballs estan quantificats en 1.000 euros per cos i la mitjana d'èxit que estableixen els experts dels laboratoris en la identificació és d'un 50%.

El ple de l'Ajuntament d'Artà va aprovar el 25 d'abril del 2016 l'acord de col·laborar en la localització, la senyalització, la dignificació, la protecció i l'exhumació de les fosses comunes al municipi d'Artà i en la localització de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i el franquisme.

stats