Part Forana 28/11/2019

Art Vocal Ensemble torna a Inca amb el segon recorregut històric per la música vocal

Actuarà aquest dissabte a l'església de Sant Francesc i diumenge a Sant Felip Neri de Palma

Ara Balears
1 min
Cartell divulgador de l'agrupació, que té dues actuacions en programa aquest proper cap de setmana.

INCAL’església de Sant Francesc d’Inca acollirà aquest proper dissabte l’actuació d’Art Vocal Ensemble, que presentarà Recorregut Històric per la Música Vocal II. Visions del passat des del present: segles XVI i XX. El diumenge es traslladarà l'espectacle a l'església de Sant Felip Neri de Palma.

Durant aquest segon itinerari vocal, l’agrupació presentarà obres molt representatives de dues èpoques molt distants en el temps, el Renaixement i el segle XX, però amb una clara connexió, ja que la polifonia renaixentista esdevingué referent pel que fa a l’evolució estilística de la música occidental i es desenvolupà al llarg d’un període que tothom podria catalogar com a època daurada del gènere vocal.

Així mateix, cal esmentar el caràcter didàctic d’aquesta producció, que comptarà amb la presència de la filòloga i melòmana Sabela Oliver, la qual, com a narradora i autora dels textos, establirà un fil argumental entre les obres i els contextos històrics.

Art Vocal Ensemble és una associació musical creada amb l’afany d’aportar una nova visió del repertori i la interpretació musicals. "Pretenem, amb aquest projecte, a partir de l'experiència de molts anys en altres agrupacions, crear produccions amb un nexe comú, l'element vocal, ja sigui en format simfònic coral, òpera, projectes corals participatius, seminaris de tècnica vocal i direcció coral, etcètcera", expliquen des de l'agrupació.

L’agrupació està formada per un grup de persones vinculades al món de la música engrescades amb un projecte innovador a partir del qual pretenen obrir el repertori de música antiga, clàssica i contemporània pròpia de les Illes Balears al gran públic.

stats