El poblat talaiòtic de Bóquer, a Pollença, sota la petjada del vandalisme

Alternativa en denuncia la degradació i l'abandó per part de l'Ajuntament i el Consell de Mallorca

Al Pedret de Bóquer, a Pollença, es troben les restes d'un important poblat talaiòtic, que amb el pas del temps es convertí en la famosa ciutat dels bocchoritans, que fou un dels assentament més rellevants de l'època romana.

A pesar que  el Consell de Mallorca va aprovar el mes de març la delimitació del jaciment (Bé d’Interès Cultural amb categoria de monument), aquesta mesura no ha frenat el progressiu deteriorament de la zona arqueològica, on es poden veure escombraries, restes d'un foc i també un abocament a la bota en la qual els bocchoritans preparaven el tint porprat, amb el qual comercialitzaven devers el segle III dC i que servia per acolorir les túniques dels romans.

També s'hi localitza un abocament on es veuen exactament les mateixes deixalles que ja es varen fotografiar els anys 2017 i 2018. Davant aquesta situació, el grup Alternativa per Pollença ha denunciat l'abandó del jaciment per part de les institucions.

"És vergonyós i una autèntica pena tenir en aquest estat d'abandonament el nostre patrimoni arqueològic, únicament protegit del vandalisme per l'espessa vegetació que el va tapant", denuncia Alternativa.

Indiferència institucional

"Ens hauríem de plantejar com pretenem evitar actes vandàlics si, a part de no posar-hi cap obstacle, els òrgans responsables, amb la seva indiferència, no ensenyen a valorar i conservar el nostre patrimoni. A quina societat aspiram si, amb tanta facilitat, ens desfeim i oblidam del nostre registre material, el nostre patrimoni?", es demana aquest grup polític.

Alternativa insta l'Ajuntament i el Consell a prendre's més seriosament la protecció i investigació del jaciment de Bóquer. "La continuïtat del patrimoni arqueològic requereix polítiques actives d’excavació, conservació i difusió", assegura.