Part Forana 20/10/2021

Santa Eugènia tindrà el primer edifici d'habitatge social

L'Ibavi inverteix en eficiència energètica per primera vegada

ARA Balears
1 min
Francina Armengol col·loca la primera pedra de les obres de l'IBAVI a Santa Eugènia

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha inaugurat les obres de la primera promoció d’habitatge de protecció pública de Santa Eugènia. Aquest edifici serà el més eficient construït per l’Ibavi fins ara. El projecte tindrà un pressupost d’uns 750.000 euros.

Es tracta de la primera promoció d’habitatge de protecció pública que es farà al municipi i consta de sis habitatges de dos dormitoris, un dels quals és adaptat. Està ubicada al carrer de Ca les Monges i el projecte vol ser integrador amb l'entorn.

Durant l’acte, la presidenta ha agraït a l’Ajuntament de Santa Eugènia la cessió del sòl per construir-hi l’edifici i ha assegurat que "l’habitatge és un dret constitucional que no es compleix a la realitat" i ha reconegut que a les Illes Balears, pel fet de ser "un territori fràgil, amb el preu del sòl desorbitat", és necessari "intervenir i fer possible que l’habitatge sigui un bé social i no de mercat". En aquest sentit, la presidenta ha explicat que les Balears necessiten també una llei d’habitatge estatal "que incorpori mesures específiques per a territoris tensionats i que ens permeti regular els preus del lloguer".

Enguany ja estaran acabats 201 habitatges que en aquests moments es troben en la darrera fase de construcció arreu de les Illes Balears. I en qüestió de dos anys el Govern haurà incorporat més de 1.000 habitatges de protecció pública al parc actual i l'incrementarà un 64% a través de construccions d’obra nova i altres fórmules, com el tempteig i retracte.

stats