Part Forana 29/03/2022

Ariany renuncia a fer un polígon projectat des del 2007

La normativa que imposa el nou Pla Territorial ha estat la passa definitiva perquè l'ajuntament abandoni el pla

1 min
La zona on estava previst fer-hi el polígon d'Ariany

El batle d'Ariany, Joan Ribot, ha explicat a l'ARA Balears que ha renunciat a crear un polígon industrial, projectat des del 2007. La normativa que imposa el nou Pla Territorial ha estat la passa definitiva perquè el Consistori abandoni el projecte, segons ha explicat l'edil. El punt de discòrdia ha estat el lloc on ubicar les instal·lacions.

En concret, l'Ajuntament havia planejat crear un polígon a la zona d'entrada al poble, on es troben el restaurant Ses Torres i la nau industrial de Can Curient. "Trobàvem que era el lloc ideal per fer-lo, per evitar molèsties als veïns, per la promoció natural que es donaria a les empreses i per l'accessibilitat", ha explicat el batle.

Ara bé, la normativa ho ha impedit, ja que el que permetia, segons el batle, era ubicar el polígon a un altre punt, més a prop del nucli històric. "No estam a favor d'aquesta ubicació perquè ens trobaríem un polígon sense comunicació per as vehicles pesants i un lloc aïllat per als possibles clients", ha explicat.

Així, Ribot ha defensat que el Pla Territorial –aprovat inicialment el mes de desembre pel Consell de Mallorca– "s'hauria d'haver adaptat a les característiques de cada poble". Igualment, l'edil ha explicat que des d'Ariany no han presentat al·legacions al document perquè "la normativa és clara al respecte" i, a més, "volíem un polígon dimensionat a les nostres necessitats i la realitat d'ara no és la de fa deu anys", ha dit.

stats