Part Forana 29/04/2022

L'Escola de Mallorquí reconeix enguany l'escriptora Antònia Vicens

L'entitat lliurarà el guardó Reconeixement de Mèrits 2022 a l'escriptora santanyinera

ARA Balears
2 min
L'escriptora de Santanyí Antònia Vicens.

L'escriptora santanyinera Antònia Vicens i Picornell rebrà el guardó de Reconeixement de Mèrits 2022 de l'Escola Municipal de Mallorquí pel seu compromís amb la llengua catalana i l'aportació a la seva difusió en l'àmbit de la producció literària, segons ha informat l'Ajuntament de Manacor.

D'aquesta manera, Antònia Vicens passarà a formar part del llistat de persones reconegudes amb el guardó, com per exemple Guillem d'Efak, Francesc de Borja Moll, Maria del Mar Bonet, Aina Moll, Biel Majoral, Maria Antònia Oliver, Maria Magdalena Gelabert, Bernat Nadal, Josep Maria Llompart, entre moltes altres. L'Escola concedeix des de l'any 1976 el Reconeixement de Mèrits a persones o col·lectius que han destacat per la seva fidelitat a la llengua catalana, i per la protecció i la transmissió d'alguna faceta del llegat lingüístic i cultural.

En concret, Vicens és autora d'una sòlida i extensa obra narrativa. Al llarg de la seva obra, els temes que l'han acompanyada han estat la preocupació per la transformació de la terra a causa del turisme massiu, l'explotació del territori amb la consegüent pèrdua d'identitat, la condició de la dona i la lluita dels socialment desnonats per aconseguir la felicitat. En la seva trajectòria destaquen novel·les com Material de fulletó (1971), Quilòmetres de tul per a un petit cadàver (1981/1988) o Gelat de maduixa (1984). Durant la darrera dècada s'ha consagrat a la poesia i ha enlluernat els lectors amb títols com Lovely (2009), Sota el paraigua el crit (2013), Fred als ulls (2015), Tot els cavalls (2017), Si no dius fort el meu nom em condemnes per sempre (2020) i Pare què fem amb la mare morta (2021).

Vicens ja té diferents reputats guardons, com la Creu de Sant Jordi, el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat, la Medalla d'Or de l'Ajuntament de Palma, la Medalla d'Or de l'Ajuntament de Santanyí i el Premi Josep M. Llompart de l'Obra Cultural Balear i, recentment, amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes impulsat per Òmnium Cultural, entre d'altres.

Ara, l'acte oficial de reconeixement de l'Escola Municipal de Mallorquí es durà a terme dia 7 de juny a les 19 h al Teatre Municipal de Manacor.

stats