Part Forana 19/06/2019

L'antiga peixateria d'Algaida es convertirà en un nou centre cultural

També es reformaran la Placeta, la zona de Correus i el carrer de la Beata Catalina

M. B.
2 min
Zona de la vella peixateria que s'intervindrà aviat.

AlgaidaL'Ajuntament d'Algaida ha tret a licitació les obres de rehabilitació de l'antic edifici de la peixateria per tal de convertir-lo en un nou i modern espai cultural. El projecte de reforma de l'edifici té un pressupost de 100.000 euros, que finança el Consell de Mallorca en el marc de la línia de subvencions 2018-2019 per dur a terme actuacions d'inversió de competència municipal.

El projecte consisteix en la rehabilitació de l'edifici de l'antiga peixateria per convertir-lo en un espai cultural on es puguin fer exposicions i altres actes culturals com presentacions, conferències, etcètera.

El nou centre cultural tindrà una planta baixa, per on s'accedirà a la primera sala d'exposicions, i un espai de serveis. A la planta següent es mantindrà l'esquema de la planta baixa: una segona sala d'exposicions, la zona del bloc de serveis i un petit magatzem.

Millora de l'entorn

Amb l'objectiu que aquest nou espai de divulgació cultural quedi integrat en la trama urbana, també es preveu la millora del seu entorn amb el projecte de reforma de la Placeta i el tram de la plaça de davant Correus. Així mateix, també s'ha pavimentat el carrer de la Beata Catalina. Aquesta millora dels voltants de la peixateria disposa també d'una ajuda del Consell de Mallorca, de 57.000 euros, dins la mateixa línia de subvencions.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Algaida, Margalida Garcias, explica que "vàrem decidir demanar l’ajuda per millorar aquest edifici i donar-li un ús, en aquest cas cultural, perquè a banda de millorar l’antiga peixateria i el seu entorn també guanyam un espai més per a actes i activitats culturals".

Garcias afegeix que "per sort tenim molta activitat cultural, gràcies a la participació d’artistes, associacions i tota la gent i entitats vinculades a la cultura que de cap a cap d’any organitzen molts actes i activitats i ara aquest nou espai se suma al Casal Pere Capellà i la sala polivalent del Porrassar a Algaida i Can Lluís a Pina".

stats