Part Forana 29/03/2014

Els animalistes denuncien l'Escola Taurina de Muro per programar classes clandestines a Palma

MÉS i l'Associació Animalista de Balears denuncien l'entitat taurina davant Salut i la Guàrdia Civil per voler dur a terme aquest dissabte activitats "amb maltractament animal" a la ciutat després d'haver estat denegades a Muro

Xavier Gispert Zegrí
1 min
NO S'OMPLE En la corrida de toros que es va fer a Alcúdia dijous, amb motiu de les festes de Sant Jaume,
 La plaça només estava mig plena.

PalmaL'Associació Animalista de les Illes Balears ha presentat avui a la Regidoria de Salut i Consum de Palma i a la Guàrdia Civil una denúncia arran d'una activitat presumptament il·legal organitzada per l'Escola Taurina de Muro i que es pretén dur a terme demà a Ciutat. De fet, segons l'entitat, l'acte es vol fer a Palma i sense avisar el consistori, perquè a Muro ja ha estat prohibit en dues ocasions diferents.

Segons els animalistes, l'Escola Taurina ha organitzat unes "classes pràctiques" durant les quals els alumnes torejaran cinc vedells. Asseguren que no es matarà cap animal, però "sí que se'ls sotmetrà a maltractament animal i/o tracte antinatural".

Els animalistes asseguren que l'escola Taurina de Muro pretén oferir les classes de tauromàquia a la finca d'El Onsareño, al camí de la Muntanya de Son Ferriol (Palma). La denúncia que ha presentat l'associació amb el suport de la regidora de MÉS per Palma Neus Truyol adverteix, a més, que les classes s'han intentat realitzar a Muro en dues ocasions, però que l'Ajuntament en va denegar els permisos per "deficiències en la tramitació".

Per això, en la denúncia que s'ha presentat avui dematí davant la Guàrdia Civil, Associació Animalista demana al cos policial que confirmi que es tracta d'una activitat il·legal. Per la seva banda, MÉS per Palma ha registrat la denúncia davant l'Ajuntament per tal que demà dissabte, quan està prevista l'activitat, el govern municipal "actuï en conseqüència". De fet, MÉS i l'Associació Animalista sospiten que l'Escola Taurina de Muro vol impartir les classes de tauromàquia sense haver-ne informat abans a l'Ajuntament.

stats