PRECAMPANYA
Part Forana 29/04/2015

Alternativa denuncia l'Ajuntament de Pollença per fer campanya electoral encoberta

L'acusa de fer un ús fraudulent de la web i del perfil de Facebook institucionals

M. Bonnín
2 min
Membres d'Alternativa per Pollença davant la Junta Electoral d'Inca. / M. BONNÍN

IncaAlternativa per Pollença ha denunciat l'equip de govern del municipi davant la Junta Electoral perquè considera que infringeix la Llei electoral general. L'agrupació acusa el Consistori d'utilitzar les plataformes públiques, com la web i el perfil de Facebook oficials, per fer "propaganda encoberta", tal com ha indicat Marina Llobera, membre de la formació i cap de llista per a les eleccions del 24 de maig.

Exemples gràfics

L'agrupació ha mostrat exemples gràfics d'aquesta suposada utilització partidista dels mitjans del Consistori. Reiteradament, es publiquen informacions favorables a l'equip de govern, amb fotografies on els seus membres en són els protagonistes. Un dels esdeveniments amb què ha complert aquesta dinàmica és el sopar que se celebrà en agraïment als cellers participants en la Fira del Vi. Al perfil de Facebook municipal es publicà un àlbum de fotos amb 27 instantànies, 26 de les quals tenien regidors de l'equip de govern com a protagonistes. L'oposició no va ser convidada a l'acte.

En la seva denúncia, també posa en coneixement de la Junta Electoral que l'actual cap de premsa del Consistori, Aina Vives, cobra una assignació mensual tot i no tenir cap relació contractual amb l'Ajuntament. Segons ha indicat l'agrupació, el seu sou s'aprova com a factures extrajudicials, que signa el batle, Tomeu Cifre, perquè el regidor encarregat, David Alonso, es nega a fer-ho.

Vives finalitzà el contracte amb l'Ajuntament el mes de novembre passat. El 31 de març, Alternativa presentà un document demanant el cessament dels seus serveis i alertant de possible malversació de doblers públics. En registrà un altre el 17 d'abril i no ha rebut resposta de cap dels dos.

Habitual

La utilització partidista dels serveis de premsa dels ajuntaments és una pràctica habitual, independentment del seu color polític. Els exemples són abundants. Per exemple, el perfil de Facebook de l'Ajuntament d'Inca va publicar un àlbum de fotos amb motiu del dia de Sant Jordi, 18 de les quals estaven protagonitzades per Rafel Torres, batle i candidat a la batlia.

stats