Part Forana 02/08/2019

Alternativa exigeix al Govern un pla de gestió de les muntanyes d'Artà

Mentre no n'hi hagi, defensa optar a la concessió del xibiu de Cala Torta, perquè l'Ajuntament n'assumeix la seguretat i la conservació

M. Barceló
1 min
Zona de Cala Torta, amb el xibiu a primera línica de la platja.

ArtàAina Comas, delegada municipal de Medi Ambient i portaveu d'Alternativa per Artà (AxA) ha assegurat que l'Ajuntament demanarà a la Conselleria que es posi a treballar en la redacció del pla de gestió de les muntanyes d'Artà "que du 10 anys pendent". "Serà una manera de poder regular el control a zones molt sensibles que avui es veuen maltractades pel pas de quards i cavalls, com si allà fos el Rancho Grande", ha declarat.

La petició a la conselleria de Medi Ambient, en mans de MÉS, es fa també després de l'enfrontament amb l'oposició (Independents, pròxims a MÉS) que demanava en el darrer plenari que Cala Torta es quedi sense xibiu de platja, enguany desmuntat després d'haver expirat la concessió.

"Perquè el tema quedi en una situació d'indefinició, per part de Demarcació de Costes, i l'autorització de temporada acaba en mans d'un tercer, millor que aquesta sigui controlada per l'Ajuntament, ja que sobre les seves esquenes hi recau la neteja i la seguretat de la platja mentre el benefici econòmic va a mans particulars", explica Comas.

La regidora insisteix en què el Govern "s'ha de posar les piles" i regular la conservació de les muntanyes d'Artà i tenir eines de control sobre el sistema dunar de la costa. Mentre, l'Ajuntament demana per a la propera temporada l'autorització de temporada de Cala Torta, en contra del criteri de l'oposició, favorable a que no n'hi hagi de cap tipus.

stats