LGTBIQ+
Part Forana 13/07/2022

Pedro Almodóvar afirma que se sent Orgullosament Inca

'Tacones lejanos' es va projectar al teatre Principal del municipi amb motiu del 30è aniversari del film

Maria Pons
1 min
Cartell de presentació del 30è aniversari de Tacones lejanos al Teatre Principal d'Inca.

PalmaEl cicle d'esdeveniments Orgullosament Inca ha crescut aquest 2022, tant en continguts com en programació. Una de les activitats que ha incorporat ha estat el cicle de cinema LGTBIQ+, en el qual dimarts passat es va projectar Tacones lejanos amb motiu del 30è aniversari de la pel·lícula. La companyia teatral Diabéticas Aceleradas va ser l'encarregada de presentar el film juntament amb l'actriu Bibiana Fernández. La sorpresa, però, va ser el vídeo d'agraïment que va enviar el director del llargmetratge, Pedro Almodóvar: "Em sent molt Orgullosament Inca i m'alegr que sigui precisament en aquesta ciutat on se celebri l'efemèride".

Almodóvar va aprofitar per agrair també l'actuació dels mallorquins Diabéticas Aceleradas a Tacones lejanos, on imitaven el cantant Miguel Bosé, i va admetre "em fa molta ràbia no poder ser-hi, però estic preparant una nova pel·lícula". Per la seva banda, el batle d'Inca, Virgilio Moreno, ha assegurat que "tenir el missatge del director va ser sorprenent perquè és una figura que no es dona gaire en aquestes qüestions" i que anima les associacions i col·lectius vinculats a Orgullosament Inca a continuar cap endavant.

Seguint la programació del cicle, aquest dimecres es presentaran els llibres Coto privado de infancia de Paco de Tomás i Travestiario, Drag Color y Ultracoloreadas de Donacio Cejas. El proper divendres serà el moment del plat fort del festival, a les 18.30 h al quarter General Luque, amb la típica desfilada de la iniciativa, a la qual assistiran Topacio Fresh, Pep Noguera, Vivian Caoba, Sofía Cristo, Rebeca, Drag Vulcano, Lolita Kahos, Stacy Lover, Mystica Vileila, Mortia Dickinsane, Sara D’Lacy i Tito Deluxe.

stats