Algaida suspèn la Fira de Tardor

La pandèmia obliga a cancel·lar els actes d'aquest esdeveniment, que té lloc el dissabte previ a la festivitat de Sant Lluc

L'Ajuntament d'Algaida ha decidit suspendre la Fira de Tardor del municipi atesa la situació creada per la pandèmia. No es  farà, doncs, la mostra amb les parades d'artesania, productes agroalimentaris, comerç just o de caràcter mediambiental que els darrers anys caracteritzaven aquesta data. La Fira d'Algaida té lloc  el dissabte previ a la festivitat de Sant Lluc i dura mig dia.

De totes maneres, el Consistori ha informat que la darrera setmana del mes d'octubre es duran a terme diferents actes i activitats de caràcter cultural, entre els quals destaca la representació de Sa pesta 2020 de Pere Capellà els dies 24 i 25 d'octubre. A més, es tornarà a fer la Mostra Gastronòmica d'Algaida, que arriba a la XIV edició.

La batlessa, Maria Antònia Mulet, explica que "no podem celebrar la Fira de dissabte perquè es creen aglomeracions de gent i, de fet, la concurrència de gent del municipi i d'arreu de tot Mallorca és una de les característiques de la mostra. El que sí que podem fer són els actes i activitats culturals, educatius, esportius... paral·lels, que cada any s'organitzen entorn de la Fira i que, evidentment, es duran a terme seguint les mesures de prevenció pertinents".

En aquest sentit, Mulet ha afegit que "cal destacar també que, tot i la situació, els restaurants del municipi s'han implicat en l'organització de la Mostra Gastronòmica, que sí que es podrà fer".