Part Forana 12/12/2018

Algaida presenta les seves propostes per millorar la mobilitat

Un estudi planteja fins a 18 actuacions, entre elles definir els camins escolars

M. B.
1 min
L'estudi aconsella fomentar l'us de bicicletes.

AlgaidaEl Casal Pere Capellà ha acollit la presentació del Pla de mobilitat d'Algaida. Es tracta d'un estudi, elaborat per l'empresa Cinesi, que intenta donar resposta als problemes de mobilitat de tot el municipi. Segons explica la batlessa, Maria Antònia Mulet, "l'estudi s'ha fet de la manera més consensuada possible i més participativa amb tots els agents implicats: veïns i veïnes, associacions, la Policia Local, etcètera".

El pla marca el camí a seguir amb set grans objectius: millorar la seguretat dels vianants, especialment en els camins a l'escola; potenciar els mitjans més sostenibles: la bicicleta i el transport públic; reduir el trànsit de pas i racionalitzar i optimitzar la circulació; pacificar el centre, intentant crear un entorn més amable; controlar i disminuir els nivells de contaminació; optimitzar l'espai d'aparcament disponible i comptar les mercaderies amb la mobilitat urbana.

Per assolir aquests objectius, l'estudi marca fins a 18 propostes: definir camins escolars, ampliar els aparcaments per a bicicletes i fomentar-ne l'ús, reordenar el trànsit, fomentar l'ús de vehicles elèctrics, condicionar espais d'aparcament i controlar el temps de càrrega i descàrrega, entre d'altres.

La ronda, a l'horitzó

Mulet destaca que "amb aquest pla volem intentar ordenar la mobilitat del municipi". I és que l'Ajuntament té per davant alguns reptes a curt i llarg termini. La construcció de la ronda, la millora del transport públic amb noves concessions a partir del 2019, l'augment dels vehicles elèctrics i l'habilitació de zones del nucli urbà sense vehicles són aspectes que ja es valoren en l'anàlisi per una mobilitat més sostenible que "s'anirà implantant de manera progressiva".

stats