Part Forana 10/07/2016

Alcudiamar considera "un greu error" l'oposició a la reforma del port

L'empresa concessionària considera que la inversió de 21 milions d'euros que suposarà el projecte de reforma el justifica

Ara Balears
2 min
GUANYAR TERRENY A LA MAR  En aquest punt s’ampliarà el Club Nàutic, que gestiona la companyia Alcudiamar.

PalmaEl polèmic debat entorn de la remodelació del port d'Alcúdia continua traient fum. Alcudiamar ha qualificat aquest diumenge de "greu error" que l'Ajuntament es plantegi renunciar a la inversió de 21 milions d'euros que pretén realitzar aquesta empresa privada concessionària del port esportiu.

En un comunicat, Alcudiamar insisteix a donar a conèixer els beneficis per a l'economia local, socials, mediambientals i turístics d'aquest projecte de renovació i del nou escar per al port esportiu.

Alcudiamar recorda, i així ho ha fet saber al govern municipal, que és una empresa local concessionària del port esportiu d'Alcúdia des de fa més de 25 anys i que les línies bàsiques del seu nou projecte "emfatitzen la disciplina ambiental i el control del port".

"Pretenem ser un port esportiu pioner des d'un punt de vista ambiental, habilitant els gestors a tenir una capacitat de resposta a temps real davant qualsevol problemàtica; volem ser un exemple a seguir en matèria mediambiental", ha explicat la portaveu d'aquesta empresa, Lydia Pérez.

Segons Pérez, hi ha diversos estudis i informes que conclouen que les obres projectades no suposaran "cap perjudici" que afecti l'estat de conservació de la platja ni tampoc el litoral de la badia de Alcudia.

"Tampoc" tindran efectes negatius per a l'estat de conservació de les espècies protegides per la Xarxa Natura 2000. "Però hi podem dir més: en matèria ambiental el projecte també comportarà beneficis per a la badia i la platja, ja que s'implantaran diferents mètodes perquè les aigües del port es vagin depurant i estiguin netes, entre altres accions importants", ha assenyalat Pérez.

El projecte d'Alcudiamar consisteix bàsicament a renovar les instal·lacions del port i construir un nou escar de dimensions semblants a l'actual, de manera que permeti millorar la seva competitivitat de manera sostenible. Aquesta visió no la comparteixen els veïns de la zona, que ja s'han constituït en associació.

El consell d'administració de l'Autoritat Portuària de Balears va aprovar a l'abril l'ampliació del termini de concessió de l'empresa Alcudiamar al port d'Alcúdia. Per l'acord, Alcudiamar realitzarà una inversió de 21,7 milions euros fins al 2030, data en la qual acabarà la concessió.

Mitjançant aquesta ampliació, Alcudiamar gestionarà el port turístic i esportiu d'Alcúdia durant 12 anys més i pagarà una taxa anual de 2,7 milions d'euros.

stats