Part Forana 03/10/2017

Alcúdia recicla vidre per sobre de la mitjana balear i estatal, amb 52 kg/h

El municipi pot assolir les mil tones a final d'any

Ara Balears
1 min
Membres de l'Ajuntament i d'Ecovidrio amb el  nou model de contenidor de vidre.

AlcúdiaL’Ajuntament d’Alcúdia col·labora amb Ecovidrio, entitat encarregada de la gestió del reciclatge de vidre a Espanya, i porta a terme una campanya per tal d'aconseguir un increment del volum de reciclatge per part dels establiments de restauració del municipi. El 2016, a Alcúdia se'n va reciclar una mitjana de 52 kg/habitant, per davant de la mitjana balear i estatal, que és de 36 kg per habitant i 16,2 kg/habitant, respectivament, segons dades d’Ecovidrio.

A la darrera reunió de treball entre l'Ajuntament i Ecovidrio, per a la presentació de les dades i resultats de la recollida selectiva de vidre, hi han assistit el batle d’Alcúdia, Antoni Mir; el regidor de Manteniment, Domingo Bonnín; el regidor de Medi Ambient, Tomàs Adrover, i tècnics d’EMSA i de Medi Ambient, a banda del responsable d’Ecovidrio, Roberto Fuentes.

Ecovidrio ha realitzat un centenar d'enquestes i entrevistes als establiments de restauració d’Alcúdia per conèixer les seves necessitats i ha lliurat 79 contenidors petits per facilitar el reciclatge als locals. De gener a agost d'enguany, els ciutadans d’Alcúdia han reciclat un total de 725.000 kg d’envasos de vidre i s’estima que a final d’any s'assoleixin les 1.000 tones, segons les previsions d’Ecovidrio.

Estudi de necessitats

El regidor de Medi Ambient, Tomàs Adrover, ha valorat molt positivament la feina i la col·laboració amb Ecovidrio. A més, ha explicat que aquestes campanyes funcionen molt bé i que hi ha una bona resposta per part de la ciutadania. El regidor ha informat també que es realitzarà un estudi per analitzar les possibles mancances que hi pugui haver en els contenidors de vidres distribuïts a Alcúdia i al Port d’Alcúdia.

stats