Part Forana 05/02/2018

Alcúdia millorarà la zona del Port amb dos nous eixos cívics

L'Ajuntament i el Govern invertiran 2,1 milions en la reforma urbana de dos trams de la segona línia

Miquel Barceló
2 min
El pla de millora de la segona línia s'ha presentat a la seu municipal del Port d'Alcúdia.

AlcúdiaL'actual grup de govern municipal acomiadarà el seu mandat amb dos projectes d'eixos cívics en dos trams de segona línia del Port d'Alcúdia, finançats en part pel consorci Borsa d’Allotjaments Turístics del Govern, a través de la Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme, i també per l'Ajuntament d'Alcúdia.

Es tracta de dues intervencions importants. Per una banda, s'actua al carrer Teodor Canet, que connecta amb el passeig Marítim. S'hi farà un eixamplament de voreres, un passeig amb arbres i nou mobiliari urbà, se n'eliminaran els aparcaments i es donarà més protagonisme als vianants, en detriment del trànsit rodat. El pressupost és d'1,5 milions: un milió amb fons municipal i 500.000 euros amb aportació de Turisme.

La segona actuació preveu l'embelliment del tram inicial del carrer d'Artà i del carrer de l'Hostaleria, en què es millora l'accessibilitat i es redueix la contaminació acústica, a més de renovar-se l'enllumenat públic. En aquest projecte, de 620.000 euros de pressupost total, l'Ajuntament n'aporta 120.000 i la Conselleria, 500.000.

Aquest dos projectes han estat presentats aquest dilluns pel batle d’Alcúdia, Antoni Mir, amb el regidor de Turisme Joan Gaspar Vallori, i altres membres del consistori, acompanyats per la vicepresidenta del Govern i consellera de Turisme, Bel Busquets, a més d’Antoni Sansó, director general de Turisme.

El regidor de turisme, Joan Gaspar Vallori, ha explicat els continguts dels projectes i com quedaran aquests dos punts pròxims al front marítim del Port d’Alcúdia. Bel Busquets s'ha mostrat satisfeta que el Govern pugui subvencionar aquests dos projectes en un municipi com el d’Alcúdia, on no tan sols es millorarà la façana turística, sinó també la qualitat de vida dels residents, que veuran renovat l'entorn urbà més pròxim.

Mir ha dit que s’intenta fer les obres evitant les molèsties, "cosa que no sempre és possible". Alguns veïns que han assistit a la presentació dels projectes s'han mostrat preocupats per l'accessibilitat a les seves llars, per l'eliminació de zones d'estacionament i també s'ha recordat la necessitat d'habilitar espai per a les bicicletes.

Municipi capdavanter en accessibilitat

El batle ha subratllat que l'Ajuntament treballava per tenir un municipi capdavanter en qualitat turística, i en aquest apartat ha recordat la feina feta en l'aspecte d'accessibilitat per a les persones amb discapacitats. "No són projectes estridents", ha insistit a la vegada que ha demanat disculpes per les molèsties que inevitablement ocasionaran aquestes dues intervencions urbanes.

Les obres d'aquests projectes es començaran a principi del novembre d'enguany, amb la finalitat i la confiança que puguin estar enllestides a l'inici de la temporada turística del 2019, segons que ha comentat Antoni Mir.

stats