Part Forana 16/07/2021

Alcúdia dona el sus a les festes de Sant Jaume 2021

El municipi es prepara per al concert de demà de Doctor Prats i Pèl de Gall

Margalida Munar
2 min
Innauguració de les festes de Sant Jaume a Alcúdia.

PalmaAlcúdia ja ha iniciat les festes de Sant Jaume amb el pregó d'Apol·lònia Ballester Vidal, històrica mestra d'escola del municipi. En la festa –controlada i feta respectant totes les mesures de seguretat– també hi participà la Colla Gegantera d'Alcúdia, que va fer gala de la restauració dels gegants i del seu nou vestuari, segons ha informat l'Ajuntament.

La protagonista de l'esdeveniment –que es va fer a la plaça de l'Església–, oferí un discurs ple de nostàlgia sobre la seva arribada al poble. Ballester, una "mestra i apassionada de la vida", va recordar anècdotes, personatges que la marcaren i molts més encants del poble alcudienc –com són la mar o les activitats solidàries que s'hi organitzen. Per concloure el discurs, la pregonera va reivindicar la seva passió per viure. "Faig ceràmica, pint una mica, allò que sent. Sempre em falta temps per a tot. Visc intensament. Som una apassionada de la vida!", va dir. Tot i això, no es va oblidar de fer autocrítica: "No som bona per escriure".

En les darreres paraules, Ballester va voler mostrar el seu compromís amb el poble. "Me n'aniré d'aquest món satisfeta d'haver estat mestra. I mestra d'Alcúdia", va aclarir. La batlessa del municipi, Bàrbara Rebassa, va dir, sobre la pregonera, que "és un orgull i un honor que enguany doni el sus a les festes una mestra i una institució com ella". A més, va afegir que "Ballester fa més de 50 anys que va venir a Alcúdia i és una alcudienca més".

Les festes de Sant Jaume estaran en marxa fins dia 25. Durant els deu dies de programació es faran activitats lúdiques, culturals i musicals seguint les mesures de seguretat i sanitàries.

Concerts i exposicions

Algunes de les activitats més destacades del programa de festes d'Alcúdia són el concert i l'exposició d'aquest dissabte, 17 de juliol. Els grups que enguany protagonitzaran el gran concert de les festes de Sant Jaume són els catalans Doctor Prats i els menorquins Pèl de Gall. L'actuació, que es farà a la plaça de toros, és gratuïta, però requereix reservar entrada.

A més, a les 20 hores de dissabte, s'inaugura l'exposició Acaronant les murades, una mostra a l’aire lliure d'escultures de gran format de Miguel Sarasate, artista nascut a Saragossa però instal·lat a Mallorca des de fa molts anys. La mostra es podrà veure tot l’estiu.

stats