Part Forana 01/06/2020

Alcúdia destina dos milions d'euros al seu pla local de reactivació econòmica

La batlessa, Bàrbara Rebassa, agraeix el suport unànime del Consistori al programa Reiniciam Alcúdia

Ara Balears
2 min
Alcúdia destina dos milions d'euros al seu pla local de reactivació econòmica

AlcúdiaL'Ajuntament d'Alcúdia ha presentat el seu Pla global de reactivació econòmica. Amb l'epígraf Reiniciam Alcúdia, s'aprovarà un primer paquet de mesures que suposa una despesa de 2.000.000 d'euros. La presentació del pla ha anat a càrrec de la batlessa, Bàrbara Rebassa, acompanyada pel tinent de batle, Domingo Bonnín, a més dels caps dels grups municipals: Fina Linares, Joan Sendín, Carme García, Azahara Machado i Concepción Baleato.

Des del Consistori s'ha posat en valor la unanimitat política com a empenta per la reactivació econòmica del municipi, que es tradueix en un paquet de línies de treball i propostes per fer front als efectes negatius del covid-19.

Segons Rebassa, "aquest pla recull tota una sèrie de qüestions i mesures que s’han anat implantant i d’altres que s’aniran posant en marxa per tal de donar resposta a l’emergència en l'àmbit social més immediat, atenent les persones més vulnerables i perquè el municipi torni a recuperar la vitalitat que sempre ha tingut".

La batlessa ha subratllat la unitat de tots els partits que integren la Corporació i ha desgranat els apartats d'actuació. Ha recordat el pla de contingència, iniciat ara fa tres mesos amb el tancament de platges i parcs públics, i el reforç dels serveis de neteja i desinfecció del municipi. Ha continuat recordant la suspensió del pagament de taxes municipals de les escoletes municipals i del centre de dia.

Altres mesures són la suspensió de la taxa d’ocupació de via pública (comerços i restauració) i dels mercats municipals, a més de l'ampliació del termini de pagament voluntari dels tributs municipals de setembre a desembre, amb possibilitat d'ajornar o fraccionar tots els tributs.

Comerc, empresa i turisme

S'ha convocat el Consell Assessor de Turisme per establir les actuacions a dur a terme en l’àmbit turístic, en paral·lel a una campanya de dinamització del comerç local i augment de la inversió en promoció turística del municipi.

Educació i Cultura

En aquesta apartat, s'amplia la partida de beques per a matrícules, transport i llibres per a estudiants, universitaris, cicles formatius i programa Erasmus-plus.

Mesures socials

Es reforça el personal de l’àrea de Benestar Social i s'amplia el servei de menjar a domicili per a col·lectius vulnerables i usuaris del centre de dia. També es posa en marxa la targeta de subsistència bàsica per complementar l’alimentació amb productes frescs i de primera necessitat.

Es pretén fer un seguiment especial a les víctimes de violència de gènere i als seus fills. Es proposa un seguiment a domicilis i per via telefònica de persones dependents per part de la treballadora social de referència a Alcúdia, Creu Roja i l'IMAS. S'activa un servei d'acompanyament dirigit a persones amb mobilitat reduïda o que per causa justificada necessitin aquest servei.

Platges

El regidor responsable de Platges, el tinent de batle, Domingo Bonnín, ha assegurat que es tenen pràcticament enllestits els protocols específics de neteja i desinfecció, de distància entre les gandules i para-sols. Ha recordat que des d’EMSA, l'empresa municipal de serveis, s’ha treballat per tenir operativa, quant a serveis, la primera línia per al proper dia 8 de juny. Aleshores, encara no es posarà en marxa el servei de dutxes, segons ha avançat Bonnín.

stats