Part Forana 02/08/2019

Alcúdia s'adhereix a la campanya del Govern de platges sense fum

Sant Joan és el tercer arenal de l'illa que se suma al projecte mediambiental

Ara Balears
1 min
Cartell situat vora la platja de Sant Joan a Alcúdia.

AlcúdiaAquest divendres s'ha presentat el projecte Platges Saludables al terme d'Alcúdia a l'arenal de Sant Joan per tal de donar a conèixer aquest espai com a zona sense fum. La batlessa, Bàrbara Rebassa, ha recordat el problema que genera el tabac als municipis costaners, on les platges estan plenes de llosques i on es fa necessari aturar aquesta font de contaminació. El motiu de triar la platja de Sant Joan és perquè es tracta d'un arenal delimitat i el seu control és més factible.

La directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, diu que aquesta iniciativa creix amb dues sol·licituds més aquest estiu. Tot i que no hi ha sancions, Font ha destacat la intenció d’aconsellar i de prevenir els fums a les platges, amb la finalitat de conscienciar-ne la gent, "ja que la Llei del tabac no preveu sancions a l’aire lliure".

De moment ja hi ha adherides dues zones més a la campanya contra el fum a les platges. Es tracta de Cala Anguila, a Manacor, i Cala Estància, a Palma. Sant Joan d'Alcúdia és la tercera zona que s'adhereix al projecte.

Aquesta iniciativa és una experiència pilot voluntària, i els ajuntaments poden decidir quina part del litoral s’adhereix a la xarxa de platges sense fum. Poden ser platges senceres o trams concrets. Des del punt de vista turístic, cada vegada es valoren més les platges sense fum com a reclam d’un turisme familiar.

stats