Alaró retira la distinció de Fill Adoptiu a Pedro Salas Garau per la seva vinculació al franquisme

Va ser president de la Diputació Provincial i procurador de les Corts

Alaró ha retirat la distinció de Fill Adoptiu a l'empresari Pedro  Salas   Garau , títol que tenia des del 16 d'agost del 1953. Aquesta revocació és per la relació que va tenir aquesta figura amb el franquisme, ja que fou president de la Diputació Provincial des de l'any 1948  fins al  1954 i procurador de les Corts des del 1946 fins al 1949.

Aquesta proposta la va presentar MÉS per Alaró en un ple de l'Ajuntament i es va aprovar el 26 de novembre del 2020. "Aquesta figura no tenia cap vincle amb Alaró, només hi tenia una finca, per tant el seu nomenament com a Fill Adoptiu no tenia cap valor", explica el batle del municipi del Partit Popular, Llorenç Perelló, a l'ARA Balears.

Amb aquesta revocació Alaró compleix així amb la Llei de memòria històrica del 2018, que insta a retirar la simbologia relacionada amb el franquisme. "Antigament se li va donar aquest títol perquè era un càrrec polític del franquisme, però ara no té sentit que el tingui, perquè va en contra de la normativa", afegeix Perelló.