Part Forana 09/04/2022

Madrid arxiva el cas d'una licitació d'obres presumptament irregular a Alaró

El Tribunal de Comptes no veu infracció en una denúncia interposada pel PP municipal a l'anterior equip de govern

ARA Balears
1 min
Alaró

El Tribunal de Comptes de Madrid ha arxivat el cas d'una presumpta licitació d'obres irregular a Alaró denunciada pel PP municipal l'any 2018, durant l'anterior legislatura governada pel PSIB i MÉS, segons han informat els socialistes en una nota de premsa. Ara, els al·ludits exigeixen una disculpa de l'actual batle popular, Llorenç Perelló, a qui acusen d'utilitzar la causa com a "estratègia electoral".

D'aquesta manera, el Tribunal considera que "la infracció inicial va ser solucionada, ja que no s'havia produït menyscapte patrimonial en fons públic", segons indica el document dels socialistes. A més, apunten que els populars d'Alaró no han fet cap al·legació, la qual cosa interpreten com una acceptació a la resolució.

Així, l’antic equip de govern ha declarat que "sempre hem estat tranquils, perquè teníem plena confiança en el procediment que es va fer, amb tots els informes favorables dels tècnics municipals". A banda d'això, insisteixen que Perelló, del PP, "ha estat utilitzant les institucions públiques per judicialitzar casos sense fons amb fins partidistes”.

Ara, demanen explicacions al batle sobre el nou projecte, anterior a les obres de la causa, "amb la despesa que això suposa, atès que es podria modificar el que ja hi havia fet". "És evident que el projecte actual conté unes millores que no van en l’interès general, sinó en la defensa d’interessos particulars, perquè intenta deixar sense ús la galeria que transcorre per davall d’una casa particular”, argumenten.

Així mateix, asseguren que aquesta denúncia ha suposat "un excés de feina" a determinats departaments de l’Ajuntament i als seus respectius funcionaris.

stats