Part Forana 28/05/2021

Els ajuntaments de Mallorca destinaran uns 20 milions d'euros a la reactivació econòmica

Aquest protocol ja es va signar l'any passat amb l'objectiu de contribuir al teixit productiu de l'illa

ARA Balears
2 min
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el president de la Felib, Antoni Salas, durant la firma del protocol.

PalmaEl Consell de Mallorca i la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) han signat aquest divendres un protocol en el qual els municipis de l'illa aporten 20 milions d'euros. En concret, els consistoris aportaran uns 13 milions d'un fons de 39 que forma part del Pla de Reactivació Econòmica. Aquest protocol ja es va signar l'any passat, amb l'objectiu de contribuir al teixit productiu de l'illa, a fi de protegir les pime i micropime.

Els municipis es comprometen a aportar uns 13 milions d'un fons de 39 que es fa juntament amb el Govern i el Consell dins el Pla de Reactivació econòmica. D'altra banda, els consistoris de l'illa aportaran entre tots, com a mínim, 7,5 milions d'euros a un fons comú amb el Govern i la institució insular obert a tots els sectors econòmics.

Entre les ajudes econòmiques, es preveu una major agilitat de la tramitació d'ajuts a fons perdut. Retornaran l'import dels serveis que s'han deixat de prestar a causa de les mesures de prevenció contra el coronavirus i no cobraran determinades taxes o les bonificaran.

"És una eina per organitzar la nostra feina, al voltant de les línies d'ajut i de treball de les diferents institucions, però sobretot, i en aquest cas, amb el Consell de Mallorca. No suposa una obligació de complir tots aquests punts, sinó d'intentar treballar en aquestes línies pel bé de la nostra ciutadania", ha especificat el president de la FELIB, Antoni Salas.

En el mateix protocol persisteix la demanda de mantenir la suspensió de les regles fiscals mentre durin les conseqüències de la pandèmia, ja que encara que no s'apliquin els anys 2020 i 2021, cal continuar reivindicant l'autonomia municipal, la coherència interinstitucional i la claredat i unitat de criteri en l'aplicació de la normativa a l'hora de legislar sobre finançament, fiscalitat, gestió o qualsevol altre sector que afecti les entitats locals.

stats