Els ajuntaments aportaran tres milions d'euros per rehabilitar els pobles afectats per les riades

En cas que aquesta quantitat sigui insuficient, el Consell de Mallorca assumirà la diferència 

L'Assemblea de Batles ha aprovat aquest dijous posar en marxa una comissió mixta amb el Departament Local del Consell de Mallorca, en la qual els ajuntaments podran estructurar els mecanismes d'ajudes als municipis afectats per les inundacions. 

A l'Assamblea, els ajuntaments han votat a favor d'aportar com a ajuda econòmica la suma de tres milions d'euros de la partida destinada a les subvencions per a obres i serveis del pressupost del 2019. En cas que la quantitat sigui insuficient per rehabilitar les infraestructures seran els pressupostos del Consell de Mallorca els que n'assumiran la diferència. 

Aquesta decisió s'ha pres en un ambient de notable malestar després que Miquel Ensenyat, president del Consell de Mallorca, afirmàs a l'Última Hora' que demanaria als municipis que renunciassin "a tres milions per pal·liar els danys de la riada" sense haver-ho consensuat abans amb els ajuntaments. Tot i les crítiques a Miquel Ensenyat, els ajuntaments han aprovat el que el president va anunciar fa dos dies. 

El president de la FELIB, Joan Carles Verd, ha assegurat que "els ajuntaments hem estat, som i serem solidaris els uns amb els altres". I ha afirmat que "serà la comissió mixta la que prendrà aquests tipus de decisions".