L'Ajuntament vol limitar la manifestació de l'assemblea Deià Petit

El col·lectiu 'Volem un Deià Petit' ha convocat la protesta el diumenge 4 de febrer a les 12 h

L'assemblea Volem un Deià Petit, nascuda a final del novembre passat, vol manifestar-se contra la construcció de la urbanització de luxe Petit Deià. Les obres d'aquest conjunt de 21 habitatges a l'entrada del poble des de Valldemossa, a la zona del Clot, ja han començat. Per això, els veïns no només en demanen la paralització, sinó també una revisió de les normes subsidiàries del municipi que no permetin el creixement urbanístic amb noves urbanitzacions similars.

L'assemblea Deià Petit ha convocat per diumenge 4 de febrer a les 12 h del migdia una manifestació. Els convocants volen que la manifestació transcorri per la carretera de Pollença a Andratx, que travessa el poble pel mig i n'és la principal via de comunicació.

L'informe que l'Ajuntament ha remès a la Delegació del Govern, en canvi, s'hi oposa. Al Consistori volen que la manifestació vagi pels carrers de dins el poble, que són estrets i tenen un important desnivell. L'altra opció que dona és que els manifestants desfilin per la passarel·la per a vianants que voreja la carretera, però que només permet circular una o dues persones una al costat de l'altra.

Aquest dilluns al matí, L'assemblea Deià Petit ha presentat les seves al·legacions per intentar que la Delegació del Govern els autoritzi a manifestar-se com inicialment havien previst. Ara la Delegació disposa de dos dies per definir si les accepta i quin dels dos recorreguts, si l'inicial o el que proposa l'Ajuntament, acaba fent la manifestació. El col·lectiu denuncia que les alternatives que els ofereixen són "com si en una manifestació a Palma només poguéssim anar per la vorera". Per això, insisteixen que "la manifestació no impediria" alguns dels accessos i entrades al poble i, en tot cas, demanen un tancament d'almenys un dels carrils de la carretera com "ja s'ha vist amb la volta ciclista a Mallorca o la prova Mallorca 312". 

EDICIÓ PAPER 15/07/2018

Consultar aquesta edició en PDF