Part Forana 29/09/2021

L’Ajuntament de Manacor restaura la façana de la torre de les Puntes

L'obra ha tingut un cost de 30.146,40 euros

ARA Balears
1 min
La Torre de les Puntes, Manacor.

PalmaL'Ajuntament de Manacor ha restaurat la façana de la torre de les Puntes per un cost total de 30.146,40 euros. Aquesta restauració ha durat dos mesos i ha estat obra de Refoart SL i el manacorí Sebastià Berga, que ha estat el redactor del projecte i director de l'obra, segons ha explicat el Consistori en un comunicat.

La rehabilitació de la façana es va començar a plantejar l'any 2018, quan la Policia Local i els serveis tècnics d'Urbanisme posaren de manifest que estava en mal estat. "A més, la torre de les Puntes és un edifici catalogat i mereix una protecció patrimonial que ha quedat salvaguardada amb aquesta obra", ha assegurat la delegada d'Urbanisme i Patrimoni, Núria Hinojosa.

Així mateix, fa uns anys es va decidir l'annexió de l'equipament cultural al CEIP Sa Torre amb la finalitat de guanyar espais docents. Recentment ha finalitzat la reforma integral de l'escola, i per a l'inici del curs escolar s'han garantit les inversions i millores que s'havien consensuat amb la comunitat educativa.

La torre de les Puntes està situada a la plaça de Gabriel Fuster de Manacor i va ser un recinte defensiu i un habitatge rural del qual es conserva només la torre habitatge dels segles XIII i XIV.

stats