Part Forana 30/12/2020

L'Ajuntament de Manacor precinta la cova del Pirata de Portocristo per posar fi a les festes il·legals

La Policia Local ha fet efectiva l'execució forçosa del Decret de Batlia dictat l'octubre de 2020, després de rebre autorització judicial

Ara Balears
1 min
La Cova del Pirata està situada als afores de Porto Cristo.

PalmaLa Policia Local de Manacor ha precintat aquest dimecres la cova del Pirata de Portocristo, on des de feia anys es duien a terme activitats sense autorització, com ara festes il·legals, segons ha explicat l'Ajuntament. El Consistori va sol·licitar autorització judicial per accedir a la cova, amb l'objectiu de procedir a l'execució forçosa del Decret de Batlia dictat dia 2 d'octubre de 2020.

Segons destaca l'Ajuntament, el batle de Manacor ja havia ordenat el setembre de l'any passat que es precintàs l'activitat i les instal·lacions tècniques que es duien a terme de manera il·legal a aquesta cova. La Policia Local ha notificat aquest precintament al responsable de les activitats aquest dimecres, amb la col·laboració de la Policia Nacional.

El Consistori recorda que, mitjançant el Decret de Batlia de dia 2 d'octubre, ja se l'havia citat per a dia 6 d'octubre, però l'individu va impedir aquesta actuació executiva al·legant que la cova del Pirata era el seu domicili. Davant aquest incompliment, l'Ajuntament va tornar a sol·licitar a principi de desembre l'autorització judicial d'entrada a la cova per procedir, finalment, a l'execució de la resolució municipal.

La cova del Pirata està situada als afores de Portocisto i històricament havia acollit un local d'oci nocturn, on s'havien celebrat festes il·legals. "Precisament, amb l'objectiu de prevenir més festes d'aquest tipus, i sobretot en un moment marcat per la pandèmia en què són especialment perilloses, ens congratulam d'haver rebut finalment l'autorització judicial", ha assenyalat el batle de Manacor, Miquel Oliver.

stats