Part Forana 23/11/2018

L'Ajuntament de Manacor haurà de negociar la reforma de l'hipòdrom amb la resta de propietaris

Ara, ha detectat que va perdre l'usdefruit el 2014, cosa que obliga a aconseguir el quòrum de 600 títols de propietat, dels quals 354 són privats

Ara Balears
2 min
Imatge d'una carrera a l'hipòdrom municipal de Manacor.

ManacorL'equip de govern de l'Ajuntament de Manacor ha detectat que l'usdefruit que tenia l'ens municipal sobre l'hipòdrom, i que el 2011 va cedir al Consell de Mallorca, es va extingir l'any 2014. Aquest fet bloqueja temporalment les inversions previstes en el conveni que es va signar el mes de juny entre l'Ajuntament i l'Institut d'Esport Hípic (IEHM), depenent del Consell, amb l'objectiu de poder modernitzar l'hipòdrom.

"És evident que no es pot invertir en una instal·lació que no sigui pública sense el consentiment de la resta de propietaris, però estam convençuts que entre tots els que estimam el trot i el món del cavall podem millorar l'hipòdrom", ha assegurat la batlessa, Catalina Riera.

L'Ajuntament de Manacor convocarà en les pròximes setmanes a tots els propietaris de l'hipòdrom manacorí per poder tirar endavant les inversions previstes al recinte, si obté el quòrum necessari per executar la reforma.

En aquests moments, l'Ajuntament ostenta 242 títols de propietat dels 600 que existeixen i que corresponien a antics socis de la 'Sociedad de carreras de trote de Manacor', que va desaparèixer el 1983 per un deute amb l'Estat. A partir d'aquell moment l'Ajuntament va obtenir l'usdefruit de les instal·lacions, que va caducar l'any 2014.

De les 600 participacions de l'antiga Sociedad de carreras de trote de Manacor, 358 pertanyen a particulars. L'objectiu de la reunió que es convocarà amb els propietaris d'aquestes 358 participacions és obtenir el quòrum necessari per poder dignificar l'hipòdrom de Manacor.

Pla de modernització

L'ampliació del conveni signat el mes de juny entre l'Institut de l'Esport Hípic i l'Ajuntament de Manacor tenia per objectiu modernitzar les instal·lacions de l'hipòdrom manacorí, preveia millorar la climatització de la cafeteria, la zona de les tribunes cobertes i el manteniment de la pista, entre altres actuacions.

stats