Part Forana 04/07/2018

Manacor celebra la desconvocatòria de la vaga de fems i l'acord laboral

Un increment d'un 21% dels sous allunya l'aturada, mentre l'Ajuntament prepara una nova contracta

M. Barceló
2 min
Treballadors de Lumsa en vaga, el passat 22 de juny.

ManacorL’Ajuntament de Manacor ha mostrat la seva satisfacció pel fet que "els treballadors i els representants empresarials de la concessionària del servei de neteja al municipi de Manacor hagin arribat a un acord que recull un increment salarial progressiu que entenem que és just”, segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Pedro Rosselló. L'acord entre l'empresa Lumsa i el comitè d'empresa, representat per CCOO, estableix un increment escalonat d'un 21%.

"És cert que els treballadors de Manacor cobraven menys que els d’altres municipis de l’illa i l’increment salarial pactat permet que els sous dels treballadors manacorins s’unifiquin amb els de tot el sector”, ha explicat el regidor de Medi Ambient.

L'Ajuntament ha reconegut que en aquesta negociació el seu paper ha estat "molt limitat". "Hem intentat fer de mediadors, ja que fa molts anys que els treballadors i les treballadores de la neteja a Manacor no havien gaudit de cap tipus d’increment salarial. És una reivindicació justa que finalment ha arribat a bon port”, ha explicat la batlessa, Catalina Riera.

Tant la batlessa com el regidor de Medi Ambient han insistit que la neteja dels espais públics "és un servei imprescindible i important perquè afecta la ciutadania i també la imatge que s'enduen de Manacor els que ens visiten ".

L'Ajuntament ultima el plec de condicions d'una nova contracta, atès que l'actual acaba a mitjan mes d'octubre i s'ha d'obrir una nova licitació, després que l'actual equip de govern hagi descartat municipalitzar el servei, tal com demanaven els treballadors de Lumsa.

Dues vagues en dos anys

Cal recordar que els passats 21 i 22 de juny els 60 treballadors de Lumsa començaren una vaga indefinida per reclamar millores laborals, que incloïen un important augment de sou. Fou la segona aturada que feien en menys de dos anys. Després de dos dies sense servei de recollida de fems es va ajornar la vaga en espera de negociar un nou acord, que finalment s'ha produït.

stats