L'Ajuntament de Manacor suspèn els concursos de les festes de Sant Antoni

El Consistori i el Patronat han pres la decisió conjuntament després de reunir-se diverses vegades en les darreres setmanes 

L'Ajuntament de Manacor ha decidit suspendre els consursos de les festes de Sant Antoni a causa de la pandèmia  de covid-19 . Després de mantenir diverses reunions juntament amb el Patronat de Sant Antoni per analitzar els possibles escenaris, ambdues institucions han coincidit en la necessitat "d'exercir una posició de responsabilitat i sentit comú, vetllant per la seguretat dels manacorins i manacorines".

La pandèmia estableix un panorama molt difícil per a la celebració de festes populars. L'Ajuntament incideix en la "dificultat de celebrar les festes amb garanties perquè es tracten d'actes multitudinaris que concentren un gran nombre de persones, tant a espais públics com privats".

Els actes que s'han suspès arran d'aquesta decisió són els concursos de foguerons, beneïdes, frontis, aparadors, fotografia, dibuix i de la imatge oficial de les festes. De totes maneres, des del Consistori assenyalen que "ens aferram a l'esperança que la situació epidemiològica millori substancialment els mesos vinents i ens permeti, si no de manera completa, dur endavant unes festes tan populars i participatives com sigui possible, sempre seguint les directrius sanitàries vigents i respectant les decisions que disposin les institucions competents".

La festa de Sant Antoni, que cada any concentra milers de persones, suposa una senya d'identitat a Manacor. És per això que des de l'Ajuntament asseguren que ha estat "una decisió complicada i molt dura, però molt analitzada i meditada". Així mateix, han volgut agrair la comprensió pel que fa a aquesta decisió i aprofitar per transmetre el seu suport a les persones i famílies afectades pel virus.