Part Forana 10/08/2021

L'Ajuntament d'Inca aprova més de 3.600 bonificacions per incentivar el reciclatge

El descompte que s'aplicarà en la taxa de fems és, de mitjana, d'un 30% i pot arribar al 45% als locals

ARA Balears
2 min
Un punt de reciclatge d'Inca.

PalmaL'Ajuntament d'Inca ha aprovat un any més les bonificacions per incentivar el reciclatge de residus, segons ha informat aquest dimarts el Consistori. Amb aquesta mesura, unes 3.600 famílies i empreses rebran un descompte en el seu rebut si separen correctament les deixalles i fan un bon ús del sistema de recollida.

La bonificació que s'aplica se situa, de mitjana, en un 30%, i en el cas dels habitatges el descompte pot ser d'uns 40 euros. Pel que fa als restaurants, comerços, peixateries i carnisseries, entre altres locals, pot arribar a ser del 45%.

Fins ara, s'han concedit uns 1.200 descomptes a habitatges perquè reuneixen els requisits necessaris, o sigui, disposar de contenidors a prop, haver fet un mínim de 52 aportacions de brossa de matèria orgànica i ser usuaris de la targeta de serveis ciutadans. 600 bonificacions més s'han aprovat per a habitatges ubicats en sòl rústic, que han duit els seus residus separats correctament a les àrees de deixalleria. A més, 1.500 s'han atorgat als veïns dels barris de Crist Rei i So na Monda i 300 als propietaris de locals, els quals disposen del servei de porta a porta.

Per comprovar la separació correcta de les deixalles, s'han fet més de 1.700 inspeccions aleatòries, en què s'han recollit les incidències, queixes i suggeriments dels inquers respecte del sistema de recollida selectiva implantat al municipi.

"Des de l'Ajuntament d'Inca hem fet un esforç important per promoure la recollida selectiva i impulsar el reciclatge", ha destacat aquest dimarts la regidora de Serveis, María del Carmen Oses. En aquest sentit, ha assegurat que "el nou sistema de recollida ha tingut molt bona acollida per part dels residents, que veuen com es premia el civisme". Tots els ciutadans que encara no han obtingut la bonificació poden presentar la sol·licitud abans del 30 de desembre a través de la pàgina web residusinca.net de l’Ajuntament d’Inca.

stats