Part Forana 18/08/2020

L’Ajuntament de Costitx exigeix la rotonda dels creuers de les carreteres d'Inca, Sineu i Costitx

El Consistori reclamarà una reunió amb el conseller de Carreteres per adoptar una solució per a aquest tram conflictiu

Ara Balears
1 min
Imatge de l'accident a Costitx./ AJUNTAMENT DE COSTITX

PalmaL'Ajuntament de Costitx ha reivindicat una vegada més la necessitat d'una rotonda als creuers de les carreteres d'Inca, Sineu i Costitx després d'un altre accident. El tram és un punt habitual d'accidents de trànsit i per això es pretén demanar una reunió amb el conseller de Carreteres. Afortunadament, no hi ha hagut víctimes a l'accident, tan sols ferits lleus i danys materials.

A final de la legislatura 2011-2015 el govern del PP al Consell de Mallorca es va comprometre amb aquest projecte i en va redactar un esborrany. A la legislatura 2015-2019 el Consell adoptà el compromís de dur-lo endavant i en redactà el projecte. Així, el 28 de febrer de 2017, el director insular de Carreteres d'aquell moment presentà el projecte al batle de Costitx i a la premsa.

Posteriorment, el 31 de gener de 2019, la consellera Garrido presentà el projecte modificat a la ciutadania de Costitx, a la Sala de Plens del Consistori, i assegurà que l'octubre del 2019 començarien les obres de la rotonda. Els habitants de Costitx varen lliurar 1.000 signatures a la Consellera a favor d'aquesta intervenció.

El Consistori farà arribar les fotografies de l'accident al conseller Iván Sevillano a través de la Consellera d'El Pi Xisca Mora. Tampoc no es descarta emprendre accions populars per reivindicar la rotonda.

stats