L'Ajuntament de Calvià subvencionarà tres entitats que donen suport a prostitutes

El Consistori ha signat els convenis amb les entitats Casal Petit - Hermanas Oblatas, Metges del Món i Creu Roja, que rebran 8.000 euros cada una

L'Ajuntament de Calvià ha signat un conveni amb tres entitats de caràcter social que ofereixen atenció directa a dones en situació de prostitució. Es tracta de les entitats Casal Petit - Hermanas Oblatas , Metges del Món, i Creu Roja, que dotarà d'un total de 24.000 euros. Cada entitat rebrà 8.000 euros.

El Consistori assenyala que el confinament previ a l'estiu "va visibilitzar situacions de vulnerabilitat insostenibles per a les dones explotades sexualment, ja que moltes varen ser engegades dels locals i pisos on vivien per negar-se a tenir contacte amb homes per por de contagiar-se, o per no poder pagar el lloguer".

Les entitats Casal Petit - Hermanas Oblatas , Metges del Món i Creu Roja varen atendre durant el confinament les dones que patiren aquesta situació i que es posaren en contacte amb elles per "proporcionar-los recursos per cobrir les seves necessitats bàsiques".

Arran d'aquesta tasca duita a terme per les entitats, l'Ajuntament de Calvià signa aquest conveni que té com a objectiu la col·laboració a través d'una subvenció de 8.000 euros per a cada una. D'aquesta manera, es podrà donar suport i cobrir les despeses dels projectes d'intervenció i atenció a dones en situació de prostitució i tràfic de persones amb fins d'explotació sexual i garantir la prevenció, la protecció i l'atenció davant de totes les formes de violències contra les dones.

El batle de Calvià,  Alfonso  Rodríguez  Badal , ha signat els convenis amb la directora de Casal Petit - Hermanas Oblatas María   Felicidad  Martínez  Morán , el president del Comitè Autonòmic de Creu Roja Espanyola a les Illes Balears, Antonio Barceló Veny, i el president de Metges del Món Illes Balears, Francisco  Peña   Gayà .