Part Forana 13/10/2020

L'Ajuntament de Calvià destina 646.884 euros a ajudes per al lloguer

Un total de 469 persones s'han vist beneficiades per aquestes subvencions, que pretenen minimitzar l'impacte econòmic de la pandèmia al municipi

Ara Balears
1 min
L'Ajuntament de Calvià./ ARA BALEARS

PalmaL'Ajuntament de Calvià ha destinat 646.884 euros a la línia extraordinària d'ajuts per al lloguer d'habitatge Covid-19, els quals han beneficiat un total de 469 persones que han complert els requisits de la convocatòria. Es tracta d'una línia de subvenció que el Consistori ha posat en marxa enguany amb l'objectiu de donar suport a les persones que han vist minvats els seus ingressos a causa de la pandèmia.

Les subvencions s'han concedit per un màxim de sis mesos i s'aniran revisant de manera bimestral. En funció de les mensualitats sol·licitades, les quantitats adjudicades s'han situat entre els 648 euros i els 2.268. Els ajuts cobreixen fins un 40% del lloguer mensual pels arrendaments de fins a 900 euros, i fins un 30% per a lloguers d'entre 901 i 1.100 euros mensuals. Les subvencions són compatibles amb les ajudes anuals de l'Ajuntament i les de les administracions supramunicipals.

Aquesta línia extraordinària d'ajuts ha anat dirigida a les persones especialment afectades per la crisi del covid-19, que es trobaven a l'atur, en situació d'ERTO, que han patit una reducció de jornada laboral per motius de conciliació o autònoms que han sofert una reducció d'ingressos del 75% o que la seva activitat es va veure suspesa durant l'estat d'alarma.

La iniciativa forma part de l'acord del Pla municipal de recuperació social, econòmica i mediambiental de Calvià ratificat per tots els grups polítics municipals i els agents socials i econòmics del municipi. Segons l'Ajuntament, aquest mateix mes d'octubre es convocarà la línia d'ajuts anuals al lloguer de l'habitatge, que té un pressupost de sortida de 350.000 euros. Aquest es podrà incrementar en cas que no sigui suficient per subvencionar totes les peticions que compleixin els requisits. L'any passat 73 persones es beneficiaren d'aquests ajuts, amb un import total de 208.517 euros.

stats