Part Forana 31/01/2020

L'Ajuntament d'Algaida declara el 2020 com l'Any del patrimoni municipal

Aquest dijous té lloc el primer debat al Casal Pere Capellà amb experts

Ara Balears
1 min
L'Ajuntament ha fet una declaració institucional a favor de la divulgació del patrimoni local.

AlgaidaEl ple de l'Ajuntament d'Algaida ha aprovat una declaració institucional mitjançant la qual es declara el 2020 com a Any del patrimoni municipal. La iniciativa de crear un fil conductor per al 2020 amb el lema 'El patrimoni d’Algaida, Pina i Randa: passat, present, i... futur?' va sorgir del Consell de Cultura.

En la declaració institucional hi consta que "parteix del significat més ampli de la definició de patrimoni: tot allò que posseïm o allò que tenim perquè ho hem heretat dels nostres ascendents, també expressat com aquell element, material o immaterial, que actua en benefici de la seva riquesa cultural, de la seva sensibilitat i del sentit de la identitat".

Municipi Educador

Aquesta proposta s’enllaça amb el projecte de Municipi Educador, sobretot amb l’article 6 del Decàleg: "La ciutat ha de saber trobar, preservar i presentar la seva pròpia identitat".

El projecte pretén associar la paraula patrimoni a tot el conjunt d'elements que conformen la societat d’una manera dinàmica i posar en relació els diversos aspectes que componen una població, la cultura, l’oci, l’economia, etcètera.

En aquest sentit, al llarg del 2020, les entitats culturals organitzaran tot un seguit d’activitats entorn del patrimoni: passejades, itineraris, visites, conferències, exposicions i concerts.

Per assolir aquests objectius, es considera imprescindible la implicació de tot el teixit associatiu del municipi. Per això, des del Consell de Cultura municipal s'ha convidat totes les associacions i entitats esportives, socials, d’oci i educatives dels tres pobles perquè se sumin a les iniciatives.

Taula rodona

Una de les primeres activitats té lloc aquest divendres (20.00 h, Casal Pere Capellà) amb la taula rodona: El patrimoni d’Algaida, Pina i Randa: passat, present i… futur? Serà la presentació oficial de l’any dedicat al patrimoni del municipi. Hi participen: Miquel Àngel Capellà, cap del departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB; Kika Coll, directora insular de Patrimoni del Consell de Mallorca; Jaume Lluís, arquitecte redactor del catàleg de patrimoni del municipi d'Algaida, i Llorenc Oliver, arqueòleg. El debat serà moderat per Rafel Puig, de la publicació local Es Saig Digital.

stats