Part Forana 14/10/2021

Calvià augmenta un 27% les ajudes al comerç

Per acollir-se a les subvencions no s'haurà d'estar al corrent de les obligacions tributàries

1 min
L'ajuntament de Calvià.

L'Ajuntament de Calvià ha obert una convocatòria d'ajudes per al petit comerç de 127.858 euros, fet que suposa un increment d'un 27% respecte a la convocatòria del 2020. Els propietaris dels comerços dels municipis es podran acollir a aquesta partida, que enguany eximeix d'estar al corrent de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social tenint en compte la situació econòmica per la qual ha passat el sector a causa de la pandèmia, segons ha explicat el Consistori.

Aquestes subvencions van destinades al sector comercial de Calvià i preveuen dues línies d'ajudes: la millora estètica dels establiments com obres de reforma, adquisició de mobiliari o equipament i l'impuls a actuacions dirigides a la innovació i la digitalització dels negocis, és a dir, adquisició de terminals de punt de venda, com per exemple la contractació, actualització o manteniment de portals web o l'adquisició de programes informàtics per a la gestió del negoci.

A més, la convocatòria preveu pagaments anticipats de fins a un 75% de l'import de l'ajut, amb la qual cosa podran disposar de tres quartes parts de la subvenció abans de presentar les factures justificatives de l'actuació. Les ajudes per a la millora estètica arribaran al 80% de les factures o pressupost presentat, amb un màxim de 9.000 euros. En el cas de les subvencions per a innovació també s'arriba al 80%, amb un import màxim de 6.000 euros.

ARA Balears
stats