Part Forana 31/12/2021

Els actes que l'òmicron ha cancel·lat

La festa de Cap d'Any a Portocristo, la cavalcada de Reis a Calvià i Sant Antoni als municipis

ARA Balears
2 min
Imatge de la cavalcada de Reis de Palma del 2021, que va fer-se sense públic.

L'augment de contagis de la variant òmicron del coronavirus ha provocat una onada de cancel·lacions d'actes festius. Des de la festa de Cap d'Any a Portocristo i la cavalcada de Reis a Calvià fins al Sant Antoni als municipis que celebren el patró.

L'Ajuntament de Manacor ha anunciat canvis en el programa de festes de Nadal. Entre altres modificacions, hi ha la cancel·lació de les campanades de Cap d'Any a Portocristo, previstes per a aquest divendres a les 18 hores a la plaça del Carme.

A Calvià han anat més enllà i s'ha suspès la cavalcada de dia 5 de gener a partir de les 18 h al passeig de la Mar de Palmanova, a Calvià vila i al Capdellà. L'Ajuntament entén que la situació sanitària, que també ha duit la majoria d'associacions veïnals i entitats que cada any col·laboren en l'esdeveniment a la decisió de no participar-hi, no és la més adient per a la seva celebració. No obstant això, els tres Reis ja han comunicat a l'Ajuntament que faran feina tota la nit, de manera discreta, per dur els regals als infants del municipi.

Ara bé, si semblava que el pas del temps podria salvar Sant Antoni, no ha estat així per a la majoria de municipis que han anat anunciant gradualment que no hi hauria ni foguerons, ni ball de dimonis, ni beneïdes.

Mentre que Pollença, Artà, Manacor i Capdepera han suspès qualsevol acte, a sa Pobla només se celebraran les Completes, però el col·lectiu Sa Negreta també ha comunicat que "no queda més remei que anul·lar el IV Fogueró i la Glosada Popular" i, a més, ha fet públic el "profund desacord amb les mesures imposades pel Govern". A Muro tampoc no se celebrarà el patró, que inclou les beneïdes, l'acte més popular de la festivitat.

stats