Part Forana 07/02/2018

Zahira Pacheco, la millor barista de cafè de Mallorca

La jove gaditana és la guanyadora absoluta del I Campionat Barista Arabay Coffee

Aina Solano
2 min
Zahira Pacheco, la millor barista de cafè de Mallorca

PalmaNervis, emoció, rialles... Totes aquestes sensacions es podien quasi tocar amb les mans minuts abans de conèixer, aquest dimecres vespre, els resultats del I Campionat Barista Arabay Coffee, que s'ha duit a terme durant tres jornades a la Fira d'Hostaleria i Restauració Horeca.

Un jurat integrat per experts, entre d'altres el 'bartender' Matias Iriarte, del Grup Ginbo, després d'una bona estona de deliberació, ha elegit els premiats en les categories de Millor Beguda de Creació; Millor Capuccino; Millor Espresso i Millor Barista.

Borja Salas, d'Arabay, mestre de cerimònies en el campionat, anomenava la jove Zahira Pacheco com a guanyadora en la categoria de Millor Beguda de Creació. Instants després, els aplaudiments han anat per al 'barman' Esteban Silva, qui s'ha enduit el premi al Millor Capuccino. El que no s'esperava el públic era tornar a sentir el nom de Zahira Pacheco com a guanyadora del Millor Espresso, i menys després d'una prova molt lluitada i difícil de debatre pel jurat. Així, després de dos guardons, la gaditana Zahira Pacheco es convertia en la vencedora absoluta del campionat.

La sorpresa per a tots els assistents, inclosa la premsa, ha estat sentir Borja Salas pronunciar una tercera vegada el nom de Zahira Pacheco a l'hora de lliurar el Premi a Millor Barista Arabay Coffee del concurs.

Nascuda fa 28 anys a Cadis, Pachecho fa tan sols un mes que es forma en el món del cafè, si bé fa deu anys que fa feina de cambrera. Actualment serveix cafès –i altres begudes, inclosos còctels– a l'hotel Iberostat Badia de Palma. Segons després de proclamar-se campiona, ha parlat uns instants amb l'ARA Balears i ha confessat que sempre l'ha seduïda l'univers del cafè: "Sempre m'ha agradat molt, igual que el vi i la cocteleria", ha assegurat.

En aquests moments Pacheco estudia també sumilleria i afirma que el seu somni és "arribar a ser assessora gastronòmica per a bars i restaurants d'hotels". Mentrestant, afirma que continuarà formant-se.

stats