Vilafranca fa olor de claveguera

El batle diu que fins al gener no s'hi podrà cercar una solució "perquè no hi ha pressupost"

Les males olors que durant les darreres setmanes desprenen nombrosos embornals de la xarxa de recollida d'aigües pluvials a Vilafranca provoquen queixes veïnals. Des de l'oposició, el grup Ara Candidatura Unitària (ACI) ha denunciat que aquesta situació, a més de veïns, "afecta molt especialment els negocis que tenen terrassa".

Segons l'oposició, les zones on la pudor és més intensa són als carrers Rocabertí i Santa Bàrbara. El batle, Montserrat Rosselló, diu que hi ha altres punts del poble amb la mateixa deficiència, "com el carrer Pare Jaume Rosselló", però que per ara l'actuació de l'Ajuntament només es pot limitar a tirar aigua a les canonades de pluvials.

La gent afectada per les males olors de les clavegueres ja tira aigua i tapa els embornals amb fustes i cartons des de fa un mes, sense aconseguir eliminar les pudors, es recorda des de Candidatura Unitària, alhora que lamenta que "la gent no vegi ajuda ni previsió de solució del problema per part de l'Ajuntament".

El batle explica que serà a partir de gener quan s'intentarà detectar "amb càmeres" l'origen del problema, "perquè per ara no tenim pressupost". Tot apunta que hi ha veïns que han connectat les aigües residuals a les canonades de pluvials del carrer i que la matèria fecal hauria taponat alguns punts, fet que hauria provocat un problema general.

A les portes de la Fira de teatre

La setmana del 18, 19 i 20 d'aquest mes, el poble rebrà milers de visitants amb motiu de la Fira de teatre infantil i juvenil. Si la situació persisteix, la imatge del poble pot quedar molt malmesa, atès que els punts de més pudor estan vora el parc infantil i la zona esportiva, punts inclosos a l'itinerari de la mostra teatral.