Continuen treballant en la recuperació del Llevant

Troben el segon vehicle arrossegat per les inundacions a s'Illot

Aquest divendres 56 efectius de l'112 s'han desplaçat a la zona del Llevant de Mallorca per continuar les tasques de recuperació de la zona que fou devastada per les inundacions. Entre els efectius que hi treballen destaquen el GEAS de la Guàrdia Civil i la utilització de drons per comprovar l'estat del torrent.

El Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS) va localitzar aquest dijous el segon cotxe que l'aiguat arrossegà al fons marí. Dues setmanes després de les inundacions, els cossos de seguretat de l'Estat continuen treballant per restablir la normalitat a les zones del Llevant de Mallorca afectades per les inundacions del 9 d'octubre.

La tragèdia va provocar grans desperfectes tant en habitatges particulars com en empreses i seus d'entitats locals. Una dada que dibuixa una idea de les dimensions dels danys de la riuada és el nombre de vehicles retirats, fins ara  359. Encara en manquen per retirar i això indica que la xifra augmentarà.

Altres dades són també significatives per il·lustrat el volum de la tragèdia, com és el cas de les tones de llot i deixalles. Tirme estima que ha retirat 4.820 tones de llots, runes i mobiliari fet malbé dels carrers i les zones públiques de les cinc poblacions que sofriren les inundacions. Pel que fa al nombre d'habitatges, s'estima que aproximadament 300 cases han quedat afectades pel temporal, encara que només deu s’han apuntalat i se’n recomana la demolició.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF