Publicitat
Publicitat

MANACOR

L’Ajuntament de Manacor té 6 mesos per tomar l’aparcament

El TSJIB ha ordenat la demolició de dues de les set plantes a l’edifici del Principal

El Tribunal Superior de Justícia obliga l’Ajuntament de Manacor a demolir en un termini de sis mesos part de les dues plantes superiors de l’edifici d’aparcaments situat al centre de la ciutat i ben a prop de la plaça de la Bassa.

Ara el Consistori manacorí té de temps fins al mes d’octubre per presentar el projecte de la demolició i executar-lo, un termini igual del que disposà per eliminar l’antic pont del riuet. Segons informaren fonts judicials, “els propietaris disposaran d’un any a partir del dia que els enginyers hagin signat el final d’obra de la demolició i de la reconfiguració de les plantes que es conservaran”.

Per això els propietaris esperaran “que s’hagin acabat totes les obres per fer un estudi del valor que haurà perdut l’edifici per conèixer quins són els propietaris que hauran perdut les seves places d’aparcament”, explicaren els representants de la comunitat de propietaris de l’edifici del carrer de l’Amistat.

Serà llavors quan els propietaris, a partir de les valoracions que hauran de fer els experts, “podrem presentar un escrit a l’Ajuntament argumentant quina és la seva responsabilitat en tot aquest cas i indicant la indemnització econòmica que es calcularà tenint en compte els danys i perjudicis causats”, varen explicar els representants dels propietaris.

I és que, segons varen informar a aquest diari els representants dels propietaris, “hauran de desaparèixer tots els aparcaments del terrat, els de la quarta planta i bona part dels del tercer pis”. A més, “s’haurà d’eliminar una part dels altres pisos i reconfigurar totes les instal·lacions, els ascensors i les rampes d’accés”. Unes intervencions que “faran eliminar encara més aparcaments”, assenyalaren les mateixes fonts.

Els propietaris pretenen “plantejar a l’Ajuntament la nostra situació per intentar arribar a una solució negociada”. En aquest sentit, el batle, Antoni Pastor (Coalició per Manacor), comentà aquesta setmana que “és un problema judicial relacionat amb una llicència d’obres concedida fa vint anys i ja prevèiem que el procés als jutjats podria acabar d’aquesta manera”.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF