El Teatre de Manacor recupera l'ajut del Consell

El 2018 se li va retirar una aportació de 50.000 euros anuals

L'Institut Públic del Teatre Municipal de Manacor tornarà a tenir l'ajut de 50.000 del Consell de Mallorca, després que el ple del Consell hagi aprovat aquest dijous una moció d'El Pi en què es reclamava recuperar aquesta aportació, retirada el 2018. Amb tot, l'ARA Balears ha pogut saber que, al patronat del Teatre Principal de Palma, ja es va informar que s'estava preparant el conveni de col·laboració amb Manacor, i que la partida ja s'havia inclòs als pressupostos municipals, de manera que l'aportació estava prevista abans de l'esmena d'El Pi.

De fet, els 50.000 euros arribaran al teatre de Manacor en el marc d'un conveni entre aquesta institució i el Teatre Principal de Palma. La consellera d’El Pi Bel Febrer assegura que estan "satisfets", amb la decisió -que considera una rectificació- "ja que les dades de la importància del Teatre de Manacor parlen per si soles, atès que el 2018 es varen programar al municipi més de 300 espectacles, pels quals varen passar prop de 70.000 espectadors".

Febrer també ha explicat que l’equip de govern "s’ha compromès a signar un conveni dins el primer trimestre del 2020 amb l’Institut Públic del Teatre Municipal, que recollirà aquesta dotació econòmica". D’altra banda, segons El Pi, l’acord també preveu crear una comissió de feina que inclogui els ajuntaments amb immobles adients per tal de procedir a la creació i coordinació d’un circuit d’espectacles teatrals i musicals a l’illa de Mallorca.