Publicitat
Publicitat

INCA

Tancada a l'Ajuntament contra la privatització de l'aigua

Els regidors i el batle es reuniran avui per analitzar alternatives

Els regidors de tots els partits de l'oposició d'Inca s'han tancat i han dormit a l'Ajuntament per protestar contra la privatització del servei de subministrament d'aigua a la ciutat. De moment han aconseguit retardar el ple previst per avui. Tot i que el fet no està directament relacionat amb la protesta, la sessió plenària que servirà per concedir el servei d'aigua a una empresa privada s'ajornarà. "Hem decidit posposar el ple perquè els regidors de l'oposició dissabte intentaren consultar la documentació del ple i no estava disponible, això hauria pogut donar lloc a la impugnació de la sessió plenària per un defecte de forma, ho volem evitar i l'hem convocat de nou per dilluns", va explicar ahir el batle, Rafel Torres.

Arguments canviants

A l'Ajuntament d'Inca, els regidors del PSIB-PSOE, Independents d'Inca i MÉS per Inca van assenyalar que "els arguments del PP per justificar la privatització han anat canviant segons la seva conveniència, i han anat des de la necessitat de pagar les nòmines fins a la rehabilitació del teatre Principal, i tot això quan l'Ajuntament d'Inca disposa de més de quatre milions d'euros de superàvit", va indicar el socialista Xavier Ramis.

Reunió amb el batle

Ahir migdia, just després del tancament dels regidors, el batle, Rafel Torres (PP), es va reunir amb l'oposició per intentar trobar "un punt d'acord en referència al nou sistema de gestió de l'aigua". El batle i l'oposició es reuniran avui dematí amb els tècnics municipals d'intervenció, tresoreria i secretaria perquè analitzin possibles sortides alternatives a la privatització de l'aigua.

Des de l'oposició, el regidor de MÉS per Inca, Antoni Rodríguez, ha avançat que "el Ministeri d'Hisenda i les federacions de municipis fixen al febrer el final de les restriccions en la utilització del superàvit generat pels ajuntaments i això obre la porta a finançar la rehabilitació del teatre Principal sense privatitzar l'aigua". I és que segons els grups de l'oposició "un informe municipal fixa la previsió de superàvit municipal per a enguany en deu milions d'euros". A més, els grups de l'oposició a Inca tenen en compte les "modificacions de crèdit pressupostàries o la contractació de préstecs bancaris" com una alternativa, explicà Xavier Ramis des del PSOE.

Des del govern municipal, però, el batle popular va avançar ahir que "les solucions que plantegen no són possibles en aquest moment, perquè encara no existeixen les possibilitats legals o administratives necessàries".

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF