Artà s'aferra a la defensa dels valors tradicionals de la festa de Sant Antoni

L'Ajuntament i els centres educatius organitzen aquesta setmana unes xerrades sobre el consum d'alcohol i altres addiccions

"Sant Antoni és tradició. És cultura. És sentiment. És festa... Pren-te-la amb responsabilitat", aquesta és la crida que fa l'Ajuntament d'Artà a la població i, sobretot, als joves per tal que les festes de Sant Antoni es desenvolupin sense ensurts i per evitar que la botellada arreli en la festa popular.

L'Ajuntament afegeix aquests dies un element més a la setmana santantoniana seguint el Pla municipal contra el consum de drogues i conductes addictives. Es tracta d'un programa de prevenció que han treballat els Serveis Socials, la Policia Local, el personal tècnic del Consell de Mallorca, diversos representants de centres escolars i AMIPA, així com el Centre de Salut.

Per tercer any consecutiu, a tots els centres educatius d'Artà s'imparteixen tallers de prevenció del consum d'alcohol i drogues per part d'Energy Control, finançats per l'Ajuntament. Aquesta setmana al teatre s'hi faran xerrades conjuntes de tots els centres educatius que imparteixen educació secundària per explicar què és la festa, d'on surt i què significa.

Substituir la botellada

Com a primera proposta, es llança un missatge per substituir la botellada. Es treballa fermament en la prevenció d'aquesta activitat i s'ofereix formació i informació als joves per pal·liar el consum d'alcohol.

Els alumnes rebran uns adhesius que expressen l'essència de la festa. Aquest mateix missatge es donarà a conèixer per tot el poble per mitjà d'uns cartells que es penjaran als indrets més concorreguts del municipi.

La regidora de Serveis Socials que ha impulsat el pla, Aina Comas, ha agraït la implicació de tota la comunitat en la feina de transmissió del missatge i ha subratllat la bona resposta de les persones han ajudat a elaborar-lo.