El Pacte de Son Servera tanca el 2018 amb superàvit i "els comptes sanejats"

La regidora d'Hisenda, Margalida Vives, assegura que el nou ajuntament tindrà una gran capacitat d'inversió

L'Ajuntament de Son Servera ha tancat l'exercici del 2018 amb un superàvit pressupostari de dos milions d'euros, una quantitat que consolida la recuperació de la Hisenda municipal i permet "mirar al futur amb optimisme", assegura Margalida Vives, regidora d'Hisenda, membre del Pacte (PSOE i Independents), que governa des del 2015.

"Deixam al govern que vindrà uns comptes sanejats i amb capacitat per fer inversions importants", explica Vives, i ho justifica amb la flexibilització de la Llei d'estabilitat pressupostària, que permetrà utilitzar el superàvit per a inversions i no per pagar deute com era obligatori fins ara.

Dels comptes municipals, també cal destacar-ne la reducció de l'endeutament públic que ha tancat el 2018 amb un 31,19% i amb la previsió de continuar baixant el pròxim any fins a arribar al 20,45%. A més, el termini de pagament a proveïdors s'ha reduït a 19 dies.

El sanejament comptable i financer del Consistori ha permès en els darrers anys una rebaixa en algunes taxes i impostos, amb la finalitat d'alleugerir la pressió fiscal sobre els ciutadans, que ha complert l'objectiu principal d'estabilitat pressupostària, segons la regidora d'Hisenda.

Vives diu que aquests objectius s'han assolit "amb polítiques econòmiques actives fetes amb seny, sense haver deixat d'invertir en projectes importants de millora i embelliment del poble, i sense reduir cap servei a la ciutadania, sinó tot el contrari, donant-ne més cada dia", conclou Margalida Vives.