Son Servera recuperarà els arenals de les tres platges artificials de Cala Bona

La concessionària implantarà un innovador sistema de realimentació

La recuperació de les platges artificials de Cala Bona per a aquest estiu és un dels objectius de l'Ajuntament de Son Servera. Per aquest motiu, dins la concessió per un període de quatre anys que s’ha adjudicat, s’ha valorat la incorporació d’un innovador projecte que pretén realimentar d’arena les tres platges que componen Cala Bona, a fi de restituir els anteriors dipòsits, que s’han vist afectads per l’acció dels temporals i que han fet desaparèixer gran part dels volums d’arena, sobretot els aportats el 2015.

Per a aquest nou projecte, es té previst disposar d'un sistema innovador i d’avantguarda, respectuós amb el medi ambient i efectiu per protegir de manera permanent l’arena de les platges i, fins i tot, promoure’n l’increment durant l’onatge de l’estiu.

Amb aquesta idea l’Ajuntament serverí, des de l’àrea de Turisme, iniciarà els tràmits pertinents per aconseguir l’autorització de Demarcació de Costes i la Conselleria de Medi Ambient, per tal d’iniciar tan aviat com sigui possible un projecte que, segons la regidora de Turisme, Margalida Vives, és del tot viable. "Creim que és un projecte que permetrà la recuperació de les platges de Cala Bona, que han estat anys sense cap tipus de manteniment per part de la Demarcació de Costes, i a més és una de les solucions amb menys impacte ambiental".

La realimentació de les platges  de Cala Bona ha estat un dels objectius prioritaris del Consistori des que va entrar al govern i també s’han aplicat altres mesures per  recuperar el perfil d’una de les platges. L’empresa concessionària té previst destinar 400.000 euros a la recuperació dels arenals. "És una demanda històrica d’hotelers i veïns, que veuen com turistes i residents han de desplaçar-se  a Cala Millor per poder gaudir de la platja", recorda la regidora Vives.

Millora d'accessibilitat

Cal recordar que l’Ajuntament de Son Servera també ha millorat l'accessibilitat a les platges artificials de Cala Bona. Aquesta temporada serà la tercera en què Cala Bona disposa de places d'aparcaments reservades, rampes d'accés per a persones amb mobilitat reduïda, passarel·les per poder desplaçar-se per la platja, bandes laterals ressaltades en color per ajudar les persones amb discapacitat visual i un servei d'assistència al bany per a persones amb necessitats especials.