Son Servera s'oposa a l'ampliació de l'embarcador del Rajolí

El batle es reuneix dimecres amb la Demarcació de Costes, per saber l'abast del projecte presentat per l'associació de propietaris

El projecte d'ampliació de l'embarcador del Rajolí, un lloc de gran valor paisatgístic entre la punta Roja i el Ribell, a la Costa dels Pins, ha encès l'alarma entre molts veïns i residents de Son Servera i d'aquest tram de litoral verge. Aquest diumenge poc més d'un centenar de persones es manifestaren a l'indret mateix per demanar que es paralitzi qualsevol intent d'alterar la costa.

L'embarcador té capacitat per a 42 barques. Segons fonts del col·lectiu veïnal, hi ha un projecte presentat el maig de 2017 davant la Demarcació de Costes, a Madrid, per ampliar la zona d'amarrament uns 250 m2 per tal de poder ampliar la base, cosa que nega l'associació de propietaris de l'embarcador de la Costa dels Pins, els quals asseguren que l'únic que es vol fer es arreglar el pantalà, afectat per un fort temporal l'hivern de 2017, i rebaixar una roca que suposa un perill per a la navegació marítima.

El batle es manté prudent

El batle de Son Servera, Antoni Servera (Independents), s'ha de reunir dimecres matí amb el director general de la Demarcació de Costes, Carles Simarro, i amb tècnics per tal de conèixer de primera mà quins són els trets més importants de l'actuació demanada. "Abans de saber quin abast té jo no em puc manifestar. Cal ser prudent i a partir de la informació que ens donin del projecte registrat fa any i mig, esperam tenir elements per valorar", ha declarat a l'ARA Balears. Servera ha convidat els membres de l'oposició a acompanyar-lo a la Demarcació de Costes.

No obstant això, hi ha molta inquietud entre els residents a la zona, que demanen la màxima claredat i que l'Ajuntament rebutgi qualsevol projecte que alteri la fesomia del Rajolí. 'Es Rajolí no se toca' és el lema del moviment veïnal.