Part Forana 14/05/2019

Sis centres escolars de la zona d'Inca participen en el mercat d'emprenedors

500 alumnes han exposat els seus projectes al carrer Major de la capital del Raiguer

Ara Balers
2 min
Una de la paradetes amb productes de fusta creat pels alumnes.

IncaMés de 500 alumnes de Primària i Secundària han exposat aquest dimarts dematí al mercat ICAPE d'Inca els projectes empresarials en què han treballat durant tot el curs dins el programa d’impuls a l’emprenedoria ICAPE, gestionat per l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial) i impulsat de manera conjunta per la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria i la Conselleria d’Educació i Universitat.

Al mercat, ubicat al carrer Major d’Inca, hi ha hagut 20 paradetes d’alumnes de Primària i Secundària, el doble que l’any passat. Els grups són de sis centres escolars d’Inca, Can Picafort, sa Pobla, Binissalem i Pollença, que durant aquest curs han participat en el programa ICAPE. A l'acte hi han assistit la directora general de Comerç i Empresa, Pilar Sansó; el batle d’Inca, Virgili Moreno, i la regidora de Mercats, Mariché Fernández.

Els centres que hi han participat són: el CEIP Llevant d’Inca, el CEIP Sa Graduada i l'IES Can Peu Blanc de Sa Pobla, el CEIP Vora Mar de Can Picafort, l'IES Binissalem, i el CC Monti-Sion de Pollença.

Creació de cooperatives i ONG

De fet, el mercat ICAPE és l’activitat final que conclou el programa, del qual ja s'han fet set edicions. L’objectiu d’ICAPE és impulsar les capacitats emprenedores dels alumnes a través de la creació d’una cooperativa (Educació Primària) o d’una ONG (Educació Secundària). Les escoles s’adhereixen a ICAPE de manera voluntària i durant aquests set anys de vida la majoria dels centres han repetit l’experiència i fins i tot l’han ampliada a més cursos. De fet, un total de 114 grups d’alumnes de Primària i Secundària de les Illes Balears formen part aquest curs del projecte ICAPE.

Durant tot el matí, al carrer Major, els alumnes han posat a la venda productes que han fabricat durant el curs o serveis per aconseguir finançament per a les seves cooperatives i ONG. Els doblers recaptats es destinen a una activitat grupal, en el cas de les cooperatives, o d’un projecte de cooperació en un país en vies de desenvolupament, en el cas de les ONG.

stats