S'inicien els tràmits per ampliar les places de la residència municipal de Campos

El Govern i l'Ajuntament hi invertiran 1,5 milions d'euros

El Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials i l' Ajuntament de Campos han signat aquest dilluns el protocol d'ampliació de les places a la residència municipal Sor Maria Rafaela. Així, s'oferiran 23 places més a persones en situació de dependència, per la qual cosa es triplicarà el nombre de places, passant de les 11 actuals a 34. 

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i el batle de Campos, Sebastià Sagreras, han signat aquest acord, que preveu una inversió conjunta d'1.519.000 euros. 1.013.000 seran aportats per la Conselleria i la resta pel Consistori. Segons les previsions, les obres s'haurien de licitar a finals d'any i iniciar a principis del 2018 i "que no s'allarguin més de dos anys", ha puntualitzat el batle.

Sagrera ha agraït a la Conselleria "l'impuls" que es donarà a la residència amb aquesta col·laboració entre les dues institucions. D'altra banda, Santiago ha destacat que l'ampliació de places per a persones en situació de dependència a les residències era "un dels principals objectius" a l'inici de la legislatura. "És una línia que tenim i a la qual s'aniran sumant més ajuntaments amb l'objectiu de finalitzar moltes més places residencials", hi ha afegit la consellera. 

Durant aquesta legislatura s'han obert un total de 333 places noves, entre les públiques i les privades, i Santiago confia que aquest nombre "augmenti considerablement" d'aquí al 2019. Tot i això, encara hi ha 1.200 persones que esperen plaça residencial i que reben una ajuda econòmica de dependència mentre dura el procés d'assignació.