La Setmana del llibre arriba a Manacor amb una trentena d'activitats

El claustre de Sant Vicenç acollirà la fira, que enguany coincideix amb les vacances de Pasqua

Presentacions de llibres, contacontes, exposicions, conferències, tallers infantils, concerts i concursos literaris juvenils. Aquests són els complements que la Setmana del Llibre ofereix a la tradicional fira que any rere any omple de llibres i roses el claustre de Sant Vicenç de Manacor.

La Setmana del Llibre d’enguany durarà fins dia 29 d’abril, però les activitats continuaran durant el mes de maig. Durant tot aquest temps, una trentena d’activitats ompliran el municipi de llibres, música, tallers, espectacles, conferències i dansa. Tot plegat s’organitza "al voltant d’una proposta cultural amb activitats adequades per a totes les edats i repartides pel municipi", explicà el bibliotecari Antoni Ferrer, que ha coordinat el programa d’actes.

La festa cau en plenes vacances escolars, però s'ha organitzat una jornada d’activitats perquè famílies i amics puguin gaudir d'espectacles a més d'una àmplia oferta literària, explica la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà.

La Fira del Llibre és el plat principal del programa d’actes culturals, que comença precisament dimarts dia 23 d’abril i dura fins dia 4 de maig. Així, els jocs, les actuacions musicals i els espectacles teatrals acompanyaran els llibreters, les floristeries i les associacions que durant la Fira del Llibre de dimarts dia 23 s'instal·laran al claustre. 

Contacontes i tallers

La Setmana del Llibre comença dimarts dia 23 amb la Fira del Llibre. Dimecres 24, dijous 25 i divendres 26, les biblioteques de Manacor i Portocristo s’ompliran de contacontes, tallers i conferències. A més, la música es farà ben present divendres 25 a les 20 h al claustre de Manacor amb el concert de Tomeu Matamalas 'Trajecte 2019, 52 anys'.

Dissabte dia 27 d’abril a partir de les 10 h, el Museu de Manacor acollirà personatges de contes que mostraran les seves cases i els seus paisatges amb 'El bosc encantat'. També dissabte 27 a les 12 h a la plaça de Ramon Llull se celebrarà la ballada popular de Sant Marc, amb el grup Galivança.

Els tallers i les activitats familiars continuaran durant tota la setmana a les diferents biblioteques del municipi. I dijous dia 2 de maig a les 20 h a la biblioteca de Manacor es presentarà el volum que recull totes les ponències que diferents investigadors aportaren a les X Jornades d’Estudis Locals, Fora Vila i Espais Urbans a Manacor.